Belediye Başkanı Sarı: ?Seçim, adil bir yarış ortamında geçmedi?

Belediye Başkanı Sarı: ?Seçim, adil bir yarış ortamında geçmedi?

Belediye Başkanı Sarı: ?Seçim, adil bir yarış ortamında geçmedi?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Seçim sonuçlarına herkes saygılı olmak zorundadır? dedi. Erdek´te gerçekleşen yerel seçimde olduğu gibi milletvekilliği seçimindeki halk iradesine de saygı duymak zorunda bulundukları gerektiğine dikkat çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Ancak, 1 Kasım´daki seçimin adil olduğunu söylemek çok zor. Çünkü, muhalefet partileri, seçimlere çok kısıtlı ödenek ve bütçelerle hazırlanmak zorunda kaldılar. İktidar partisinin, çok büyük bir ekonomik bütçe ve devlet olanaklarını da sonuna dek kullanarak katıldığı seçimin bu nedenlerle adil bir yarış olmadığını düşünüyorum. 1 Kasım´da vatandaşlar, AKP´yi sevdikleri ve güvendikleri için değil, yaratılan korku imparatorluğu nedeniyle oy verdiler. Vatandaş, istikrarsızlık ve kaos ortamıyla korkutulduğundan, tercihlerini iktidara en yakın parti olarak gördükleri AKP´ye yönelttiler. Tabii, son 5 ayda yükselen terör olayları ve MHP´nin uzlaşmaz tutumu da AKP´nin tek başına iktidara gelmesinde etken oldu.?

1 Kasım seçimine, belediye başkanı olarak ağırlığını koymadığını, çünkü bunun yerel değil, genel seçim olduğunu vurgulayan Sarı, Erdek için şunları söyledi:

?İlçemizde, 7 haziran seçimine göre, 1 kasım seçimine katılım oranı düşük oldu. Ancak CHP olarak, bir önceki seçime göre oylarımızı % 0,4 artırdık. 7 haziranda % 58.04 olan oy oranımız, 1 kasımda % 58.04´e ulaştı. Bu da, Erdeklilerin, partimize teveccüh ve güvenlerinin sürdüğünü gösteriyor.?   Önder BALIKÇI

/resimler/2015-11/3/0028035605232.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli