Baski´yi halka şikayet etti.

Baski´yi halka şikayet etti.

MİRZA: ?BANDIRMA´DA YAPILMAMIŞ CADDE VE SOKAK BIRAKMAMIŞTIK. ŞİMDİ BASKİ KAZIYOR, BİZ SUÇLANIYORUZ?

 

MİRZA: ?BANDIRMA´DA YAPILMAMIŞ CADDE VE SOKAK BIRAKMAMIŞTIK. ŞİMDİ BASKİ KAZIYOR, BİZ SUÇLANIYORUZ?

Bandırma Belediyesi´nin Kasım Ayı Olağan Meclis Oturumu, Belediye meclis salonunda 05 Kasım Perşembe günü saat 19.30´da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu toplantının gündem öncesi açılış konuşmasında Belediye Başkanı Dursun Mirza, öncelikle uzun süredir kentimizde sıkıntı olarak göze çarpan BASKİ Kazılarıyla ilgili süreci değerlendirerek görsellerle birlikte bir sunum gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi olarak kentimizin tüm mahallelerinde yol yapım çalışmalarını çok büyük bir oranda tamamlamış olduklarını altını çizen Başkan Mirza, ancak yakın zamanda Bandırma´nın birçok noktasında BASKİ´ nin yapmış olduğu kazılar ve sonrasında ortaya çıkan olumsuz tablonun oluştuğunu söyledi.

Mirza, bu durumdan vatandaşlarımız kadar kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu belirterek kamuoyunda Bandırma Belediyesi´nin sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu, tamir masraflarının BASKİ tarafından Bandırma Belediyesine ödenmese de Belediye Fen İşleri ekiplerince yamaların yapıldığını söyledi.

Mirza: ?Biz Bandırma Belediyesi olarak kamuoyundan şikâyetler alıyoruz. Ancak bu konu kamuoyuna öyle farklı yansıtılıyor ki yanlış anlaşılıyor ve bizden kaynaklanmasa da eleştirilerde alıyoruz. Bunun en büyük örneği yollarda, cadde ve sokaklarda yapılan kazılarla ilgili. O nedenle meclisimizin bu oturumunda bu konuya ele alarak kamuoyunu aydınlatmak istedik? dedi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, BASKİ Kazıları hakkında Mecliste şu açıklamalara yer verdi.  

/resimler/2015-11/6/2011269249996.jpg

?Kazı paraları Bandırma Belediyesi´ne ödenmiyor, Büyükşehir Belediyesi´ne ödeniyor?

Bandırma Belediyesi haksız yere kamuoyunda ve sosyal medyada suçlanıyor. Bizden kaynaklanmasa da bu kazılar için biz eleştiriliyoruz ve bunlar bazı kesimlerce kasıtlı yapılan suçlamalar. Bu eleştirilerde Bandırma Belediyesi´ne ve biz yerel yönetime büyük haksızlık var. Bunun nedeni kazıların bizler tarafından yapılmamış olmasıdır. Su Kanalizasyon Müdürlüğü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ´ye geçti. BASKİ, su ve kanal çalışmaları için kazıyor. Elektrik ve diğer bağlantılar için kazılıyor. Kazı paraları da Bandırma Belediyesi´ne ödenmiyor, Büyükşehir Belediyesi´ne ödeniyor. Ancak vatandaş kazılan yerler yapılmadığı için bizleri suçluyor.

/resimler/2015-11/6/2012004094508.jpg

?Bandırma genelinde toplam 592 adet kazılmış nokta var?

Bandırma´nın her bir noktasında yollar kazılmış durumda. Ayyıldıztepe Mahallesi´nde 29, Yenimahalle´de 28, Günaydın Mahallesi´nde 4, Paşakonak´ta 30, Paşamescit´te 9, Levent Mahallesi´nde 6, 600 Evler´de 35, Paşakent´te 6, Sunullah´ta 60, Paşabayır Mahallesi´nde 50, Çınarlı Mahallesi´nde 23, İhsaniye Mahallesi´nde 53, 17 Eylül Mahallesinde 61, Hacıyusuf Mahallesi´nde 35, Kayacık´ta 26, Haydarçavuş Mahallesi´nde 4, 100.Yıl´da 129, Dere ve Bentbaşı mahallelerinde 2´şer kazı çalışması yapılmış. Toplam 592 adet kazı çalışması yapılmış.

/resimler/2015-11/6/2012285032481.jpg

?Bugüne kadar kazılan yolların ne BASKİ tarafından ne de Büyükşehir tarafından tamir edildiğini görmedik?

Ben, Bandırma Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde bu konularla ilgili konuşmalar da yaptım. Farklı toplantılarda da bu sorunu dile getirdim. Dedim ki ?Büyükşehir´in bu yolları kazılardan sonra tamir etmesi zor, kazı tamir paralarını bizler alım ve bizler tamir edelim´ ancak kabul etmediler. Tamir işlerini kendilerinin yapacaklarını söylediler. Kendilerinin bu konuyla ilgili ihale yaptıklarını ve kendilerini tamir edeceklerini söylediler. Ama ne yazık ki bugüne kadar kazılan yolların ne BASKİ tarafından ne de Büyükşehir tarafından tamir edildiğini görmedik.

/resimler/2015-11/6/2013225658497.jpg

?Paraları Bandırma Belediyesine ödenmediği halde BASKİ kazılarının yama çalışmalarını Bandırma Belediyesi yaptı.?

Bu konuyla ilgili BASKİ Genel Müdürü ile bir görüşme yaptık. Bu görüşmede kazılan yolların tamirinin kendileri tarafından yapılamadığını tarafıma ilettiler. ?Bir protokol yapalım, kazıların tamirini siz yapın, biz de parasını ödeyelim´ dediler. Bu doğru bir yaklaşımdı. Ancak aradan 19 ay geçti. Bu arada yapılan kazıların yamanması çalışmalarını bizler yaptık. Paraları Bandırma Belediyesine ödenmediği halde. Bizler, sadece vatandaşımız mağdur olmasın istedik. Yapmamazlık edemezsiniz, çünkü yine Bandırmalı, kendi insanımız, hemşerimiz mağdur olmuş olacak.

/resimler/2015-11/6/2014001284330.jpg

?Bandırma´da yapılmamış cadde ve sokak bırakmamıştık. Bu konuda mustaribiz, üstelik bizler suçlanıyoruz?

Değerli Meclis Üyeleri, Bandırma´nın her yerinde kazılmış yollar var. Bunları görünce gerçekten çok üzülüyorum. Çünkü bizler önceki dönemle birlikte Bandırma´da yapılmamış cadde ve sokak bırakmamıştık. Şimdi bu yollar tekrar bozuldu. Bu durum beni gerçekten üzüyor. Bu konuda mustaribiz, üstelik bizler suçlanıyoruz ve aleyhimizde yazılar yazılıyor.

Şimdi protokol hazırlandı. Bize yollandı. Bizlerde değişiklikler yaptık ve tarafımca imzalandı. BASKİ Genel Müdürlüğüne gönderdik. Şimdi oradan gelecek sonucu bekliyoruz. 

/resimler/2015-11/6/2014301441120.jpg



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı