Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

15 gündem maddesi görüşüldü

Bandırma Belediye Meclisi´nin Ocak ayı olağan toplantısı 15 gündem maddesi ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, 2018 yılını kutlayarak, taşeron işçiler ve belediye şirketi sermaye artırımı konularında açıklamalarda bulundu.

/resimler/2018-1/4/2235300879179.jpg

2017 yılının Aralık ayındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Mirza, ?Taşeronlarımızın büyük bölümü sendikalı oldu. Maaşlarda iyileştirme yapıldı. Bandırma´nın eski fotoğrafları konusunda iyi bir ekip çalışıyor. Eski fotoğrafları kitap haline getireceğiz. Çalışmalarda sona yaklaştık. Bandırma´da sanatçıları desteklemeye devam edeceğiz. Yol ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Daskyleion antik kentinin yolunu arkadaşlarımız yapıyor. Özelliği ise taşların da antik olmasıdır. Vatandaşlarımız Atatürk Parkı´nda yürüyüş yapabilecek. Hobi bahçelerinde çimlendirme çalışması yaptık. Sahil Yenice´de düğün salonu yapımına başlandı.Tır parkının orada çevre düzenlemesi ve yollar yapıldı. Biz istiyoruz ki yolların tamirini biz yapalım, Büyükşehir bize ödesin. Yeni kazılanlar hariç, 2018 yılı içinde yol tamiratını bitirmeyi planlıyoruz. Güneş enerji santralinin geçici kabulünü yaptık. Ocak ayı içinde kesin kabulü yapılarak üretime başlamayı planlıyoruz. Bir projemizi daha yaşama geçirmekten mutluyuz.? dedi.

Toplantıda, Hacıyusuf Mahallesi´nde bulunan 5 adanın afete maruz bölge olması kararı oybirliği ile alındı. 1/1000´lik revizyon imar planı notlarına ilave yapılması talebi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu üye seçiminin yapıldığı meclis toplantısında üyeliklere, CHP´den Erhan Elmastaş ve Gökhan Yankol, AKP´den Ahmet Okbay seçildi.

Alp Bostancı´nın istifası ile boş kalan plan bütçe komisyonu üyeliğine AKP´den Yılmaz Özdemir getirildi.2018 yılında ağustos ayı meclis için tatil olarak belirlendi.

Belediye başkan yardımcılarına başkanın ödeneğinin 3´te 2´si kadar ödenek ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

16 teknik elemanın sözleşmelerinin uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Bandırma İnsan Kay. İnş. Nakl. Tem. Sağ. Tic. ve San. Ltd. Şti. sermayesinin yükseltilmesi gündeme geldi. Şirketin sermayesi 200 bin liradan 500 bin liraya yükseltildi.

AKP Bandırma İlçe Başkanı seçilmesi nedeniyle meclisten istifa eden Alp Bostancı´nın yerine yedek listeden gelen Özcan Muslu da ilk kez toplantıya katıldı.

Meclisin, şubat ayı toplantısını 6 Şubat 2018 Salı günü, saat 19.00´da yapması kararlaştırıldı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-1/4/2236013848519.jpg



ahmet
5.01.2018 20:21:57
sahil yeniceye düğün salonu mu?bu köyün ne ayrıcalığı ver ve belediye bu kadar zengin mi?

hulusi iyi
6.01.2018 00:06:16
eyyyyy başkan secimlerde sahil yeniceyi anlatırsın madem tabi sahil yenice chp ye tulum cıkardıya etrafa bak unutulan köyleri gör eşit davran

Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi toplandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli