Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisinde Spor tesisi için İller Bankası´ndan kredi talebi kararı çıktı.

Bandırma Belediye Meclisi´nin mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya mazeretleri nedeniyle Kamile Eryılmaz, Yakup Ataş ve Harun Algül katılmadılar. Toplantının birinci bölümünde başkan Mirza, belediyenin şubat ayında yaptığı çalışmalar hakkında, görüntülü sunumda bilgiler verdi.

Ağırlığını imar planı değişikliklerinin oluşturduğu toplantıda bu konular imar komisyonuna havale edildi. Bu konular arasında Evyapan İlkokulu ve Çocuk Sarayı bölgesinin ticaret alanına dönüştürülmesi, yıkılan tekel binalarının boş alanlarının kamu yararına değerlendirilmesi de bulunuyordu.

/resimler/2018-3/6/2253190805054.jpg

              İLLER BANKASI´NDAN KREDİ TALEBİ

Toplantıda, Bandırma Belediyesi´nin itfaiyenin arkasında, 10.800 metre karelik alanda, zemine gömülü durumda spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu yapımı için İller Bankası´ndan kredi istenmesi için belediye başkanına yetki verilmesi talebi de görüşüldü. Başkan Mirza, projenin maliyet bedelinin 6 milyon 886 bin lira olduğunu ve sekiz ayda bitirmeyi planladıklarını belirtirken, ?İller Bankası´ndan, bu projeyle ilgili olarak kredi isteyeceğiz. Alamazsak, belediyenin olanaklarıyla yapacağız? dedi.

Mirza´ya yetki verilmesi talebi oybirliğiyle kabul edildi.

/resimler/2018-3/6/2253492368163.jpg

ARSA SATIŞLARINA AKP´DEN RET

Toplantıda, belediyeye ait üç arsanın satışı için encümene yetki verilmesi konusu da gündeme geldi. Belediye Başkanı Mirza, encümene yetki verilmesinin arsaların satışı anlamına gelmediğini, ancak satılan belediye mülklerinin gelirini Bandırma´ya yatırım ve hizmetlerde kullandıklarını belirtti. AKP´li Yılmaz Özdemir, belediye mülklerinin satışına karşı olduklarını vurgularken Mirza, ?Bandırma Belediyesi olarak her yıl gelirlerimizin 50 milyonu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne gidiyor. Bunun karşılığında Balıkesir´den Bandırma´ya gelen en küçük bir yatırım veya hizmet yok? dedi. CHP´li Şerafettin Engüdar da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yanı sıra devletin, yıllardır Bandırma´ya en küçük bir yatırımının bulunmadığına dikkati çekti.

AKP´lilerin olumsuz oylarına karşın arsa satışları için encümene yetki verilmesi, CHP´lilerin oylarıyla kabul edildi.

Meclisin, nisan ayı toplantısını 5 Nisan 2018 Perşembe günü, saat 19.00´da yapması kararlaştırıldı. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli