Belediye “Afet İşleri Müdürlüğü” kuracak

Belediye “Afet İşleri Müdürlüğü” kuracak

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, belediyenin mart ve nisan aylarında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ardından gündeme geçildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden gelen norm kadro(memur) uygulamaları oy birliğiyle kabul edildi. Bu madde kapsamında, belediyede ‘Afet İşleri Müdürlüğü’ kurulması ve Sayıştay’ın isteği doğrultusunda, belediyede 3 kişiden oluşacak “iç denetçi’ kadrosu açılması kararı alındı. ‘Afet İşleri Müdürlüğü’nün tüm belediyelerde kurulmasının zorunlu olduğuna işaret edildi.

Yine aynı müdürlükten gelen, yan ödemeler, özel hizmet ve tazminatlar hakkındaki gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Bu madde de kabul edildi.

Gündemin som maddesi, 2022 yılı bütçe kesin hesabı hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısıydı.

Belediyenin 2022 yılı gelir bütçesinin 451 milyon lira olarak gerçekleştiği, 2023 yılı gelir bütçesinin ise 660 milyon lira olarak öngörüldüğü belirtildi. 

Belediyenin, 2022 yılında arsa satışlarından 54 milyon lira elde ettiği açıklandı.

Toplantıda, Bandırma Belediyesi’nde kurumlaşma çalışmaları yapan Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Bursa Şubesi yetkilisi de bilgi verdi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra, meclis üyeliğinden istifa ederek CHP’den Balıkesir Milletvekili adayı olan Fatma Salı Karabacakoğlu’na, meclisteki dört yıllık çalışmaları için teşekkür ederek plaket verdi.

Meclisin, haziran ayı toplantısını, 6 Haziran 2023 Perşembe günü, saat 18.00’de yapması kararlaştırıldı.    ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı