BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN RAMAZAN BAYRAMI” MESAJI…

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL

 




Bayramda içimizi ayrı bir huzur ve esenlik kaplıyor. İnsanları daha içten, hem de karşılıksız seviyoruz. Bu sevgi yaşantımıza ayrı bir anlam yüklüyor. Sevmenin hiçbir maliyeti yok, ama hepimize kazandırdığı o kadar çok şey var ki..!

Severek huzuru buluyoruz en başta. Ruhumuzdaki fırtınaları dindiriyoruz. Sevgiyle birbirimize daha sıkı kenetleniyoruz. Hem yüzümüz hem de gönlümüz gülüyor. Küçük çocuklardan yaşlı büyüklerimize kadar bütün toplum mutluluğu yaşıyor.

Bütün bu güzelliklere, sevginin büyüsüyle kolayca ulaşabiliriz. Onun için kimseden, hiçbir şeyden sevgimizi esirgemeyelim. Büyük şair ve düşünür Yunus Emre'nin dediği gibi sevelim sevilelim...”

Bayramlarda sevgi ikramımızı daha da anlamlı kılan bir başka güzellik de paylaşmaktır. Daha da büyütmek ve güçlendirmek için mutlulukları paylaşırız. Sıkıntıları, üzüntüleri de paylaşarak yok ederiz.

Bayram mutluluğunu herkesin en coşkulu biçimde yaşayabilmesi için, özellikle zor durumda olan insanlara yardım elimizi uzatırız. Onların yalnız olmadıklarını, tüm toplum olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışırız. Bu yaklaşım toplumsal dayanışma ve ulusal bütünlüğümüze çok önemli katkı sağlar.

Bayramlardaki tüm bu güzellikler ne yazık ki her zaman bazı acılarla gölgeleniyor. Ülkemizin baş belası bölücü terör, değişik yerlerde kan akıtmaya devam ediyor. Gencecik fidanlarımızı şehit olarak kucaklamak zorunda kalıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu pek çok sıkıntıya hala çözüm bulunamıyor.

Suriye başta olmak üzere bölgemizde bir kaos yaşanıyor. Silahlar acımasızca sivil halkın üzerine doğrultuluyor. Savaşlar, acılar, yokluklar hala insanları kuşatıyor.

Bu acılar hiç olmadan da dünyada mutlu bir yaşam mümkünken, nedense bunu başaramıyoruz. Acılar ve gözyaşı hiç bitmiyor.

Bayram günlerinin bize sağladığı güzelliklerin, ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan acıların sona ermesinde önemli bir etken olmasını diliyorum.

Sevgi, dostluk, barış duygularının egemenliğinde kardeşçe yaşanacak bir gelecek dileklerimle saygıdeğer Bandırmalı hemşehrilerimin, ulusumuzun ve tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramını kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı