BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL:

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL:

CEMAL ÖZTAYLAN YİNE HAYAL GÖRMEYE BAŞLADI”




BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL:


CEMAL ÖZTAYLAN YİNE HAYAL GÖRMEYE BAŞLADI”

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cemal Öztaylan'ın Edincik'e yapılması düşünülen Teknik Liseler Vadisi ile ilgili ortaya attığı iddiaları anlamakta zorluk çektiğini belirterek: Cemal Öztaylan yine hayaller görmeye başladı. Olmayan şeyleri sanki olmuş gibi çıkıp kamuoyuna anlatıyor. Teknik Liseler Vadisi konusunda AKP Meclis Grubu'nun ne bir önergesi olmuş, ne de bu konu meclis gündemine gelmiştir. Bunları neresinden uyduruyor merak ediyorum. Milletvekili olarak iş yapmak yerine sadece gazetelere ve kendi partililerine açıklamalar yapan, sadece konuşan, konuşunca da boş konuşan Cemal Öztaylan'ı Bandırma artık çok iyi tanıyor” dedi.

Gündeminde hangi konu olursa olsun her yaptığı konuşmayı mutlaka Bandırma Belediyesine ve Sedat Pekel'e bağlayan Cemal Öztaylan'ın bu ruh halini tüm halkımızın ibretle izlediğini dile getiren Başkan Pekel, Bu herhalde bir korkudan kaynaklanıyor. 2009 29 Mart'ında Bandırma'da yaşadıkları şoktan hala kurtulamamışlar. Bu şok bir korkuya dönüşmüş. Ama korkunun ecele faydası yok. 2014 Mart'ında da aynı şoku yeniden yaşayacaklar” dedi.

Cemal Öztaylan'ın ortaya attığı Edincik'te yapılması düşünülen Teknik Liseler Vadisi ile ilgili de açıklamalar yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel şunları söyledi:  Bu konu hakkında Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Edincik Belediyesi'ne bir yazı yazmış. Bu yazıyı görüşen Edincik Belediye Meclisi istenen alanın eğitim alanı olarak kullanılması konusunda bir karar almış. Yeni Büyükşehir Yasası gereği Belde Belediyeleri her türlü İmar uygulaması için İlçe Belediyesi'nden  onay almaları gerekiyor. Bu nedenle, konuyla ilgili olarak Edincik Belediye Başkanlığı Bandırma Belediyesi'ne bir yazı göndermiş. Bu yazıda konuyla ilgili onay istenmiş.

Bandırma Belediyesi tarafından Edincik Belediyesine gönderilen cevap yazısında; söz konusu alan tapuda mera” olarak kayıtlı bulunduğu için öncelikle buranın mera vasfının kaldırılması gerektiği, daha sonra da planlarla ilgili gerekli değerlendirmelerin yapılacağı bildirilmiştir. Buradaki mera” vasfının kaldırılması işlemlerini Edincik Belediyesi takip edecektir. Bu, oldukça uzun ve zorlu bir süreçtir. Mera vasfı kaldırılmadığı sürece buraya hiçbir şey yapamazsınız. Bir alandan mera vasfının kaldırılması, belirli bir yasal prosedüre bağlıdır. Bu prosedür Edincik Belediyesi tarafından işletilecektir. Bandırma Belediyesi'nin bu konuda bu aşamada yapabileceği herhangi bir işlem yoktur. Hala Edincik Belediyesi'nin tüzel kişiliği devam etmektedir. Bu nedenle bizim bu konuda bir engelleme yapmamız mümkün değildir. Biz sadece konuyla ilgili görüşümüzü bildirdik. Öncelikle mera vasfının kaldırılması gerektiğini, sürecin daha sonra işletilebileceğini kendilerine bildirdik. Tüm bu gerçekler ortadayken, Bandırma Belediyesi'ni ve Sedat Pekel'i sanki bu projeyi engelliyor gibi göstermeye çalışmanın anlaşılır bir açıklaması olamaz.”

Cemal Öztaylan'ın atıp tuttuğu Adliye Sarayı ile ilgili de benzer sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Pekel: Gerekli yasal ortamları hazırlamadan neyin projesini hazırlıyorlar merak ediyorum. Aslında olan hiçbir şey yok. Öztaylan sadece laf olsun diye konuşuyor. Öncelikle yerle ilgili sorunları halletsin, söyleyeceklerini ondan sonra söylesin” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, kentimizde yapılacak Liseler Vadisi ve Edincik'e düşünülen Teknik Liseler Vadisi projelerinin altında, kentimizin eğitimine katkı sağlamaktan daha çok, şehir merkezinden taşınacak liselerin yerleri ile ilgili yapılan rant hesaplarının olduğunu, bu alanların dikkatle izlenmesi gerektiğini, bu konudaki gerçeklerin zamanla ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı