Belediye Başkanına Makamında Dayak

Belediye Başkanına Makamında Dayak

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok ve yardımcısı, başkanlık makamında 4 kişinin saldırısına uğradı.






Bu fotoğraf herşeyi anlatıyor; AKP döneminde kiracı olduğu işyerinin akıbetini garantiye almak isteyen Şahingiray MHP lilik misyonunu da AKP`ye devşirerek ikbali garantiye aldı.

Bunu fark eden MHP li Başkan OK eski yoldaşını ıslah etmek üzere başlattığı baskı sonuşta makamda saldırıya kadar uzandı.
Şimdi gözler adli makmlarda bakalım AKP yi arkasına alan Şahingiray`mı, yoksa makamında saldırıya uğrayan Başkan OK`mu kazanacak.

Balıkesir
`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok ile Belediye Başkan yardımcısı ve Spor Kulubü Başkanı Tuna Aktürk, Belediye Başkanlığı makamlarında 4 kişinin saldırısına uğrayıp darp edildi.




BAŞKANDAN SALDIRGANA GÖZDAĞI

Başkan Ok`a saldırdığı ileri sürülen işadamı Hüseyin Şahingiray ve baraberindeki 3 kişi, gözaltına alındı. Başkan Ok, `eşkıya gibi makamını bastığını` ve kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdüğü Şahingiray için "Yapacağın işi yarım bırakma, temiz yap" dedi.
İddiaya göre saat 14.00 sıralarında başkanlık makamına giden iş adamı Hüseyin Şahingiray ile beraberindeki 3 kişi, Ok`un odasına girdi. Kısa bir süre sonra odada tartışma başladı. Makam odasında başlayan sözlü tartışma, yardımcı odalarının bulunduğu koridorda da devam etti. Tartışmanın büyümesi üzerine 4 kişinin, Ok`la birlikte yardımcısı Tuna Aktürk ve güvenlik görevlilerini darp ettiği öne sürüldü. Arbede sırasında başkan yardımcılarının bulunduğu kattaki bazı camlar kırıldı.
Olayın ardından 4 şüpheli kaçarken polis çağrıldı. Şikayet üzerine  olay yeri inceleme ekipleri, binada inceleme yaptı. Polis, Başkan Ok ve kavgaya tanık olanların ifadesine başvurdu. Başkan İsmail Ok ile yardımcısı Tuna Aktürk, hastaneden darp raporu aldı. Polis, olayın ardından iş adamı Hüseyin Şahingiray  ile C.K., M.R.Ö. ve A.A.`yı gözaltına aldı.

BURGER KING`İN YERİNİ İSTİYORLARMIŞ
Belediye Başkanı İsmail Ok, saldırının ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Ok saldırının, eski adıyla `Kervansaray Cafe` olan ve şu an Burger King olarak hizmet veren yerin devri ile ilgili olabileceğini, buranın belediyenin malı olduğunu söyledi.

Başkan Ok, olayı şöyle anlattı:"Saat 14.00 sıralarında makamımda bazı vatandaşların sorunlarını dinleyip not aldım. Tam onları uğurlayıp diğer vatandaşları beklerken Hüseyin Şahingiray ve adamları tam bir eşkıya gibi halkı ve devleti temsil eden makam odasına girdiler.
Şahingiray hemen koltuğa oturup küfür ve hakaretler yağdırmaya başladı. Bu tarzda kendileriyle görüşemeyeceğimi ifade ederek dışarıya buyur ettim. Şahingiray, elini beline attı. Güya silahını gösterecekti, o anda adamlarından biri beni darp etti.



"5`TEN SONRA ÖLECEKSİNİZ" DEDİLER

Bu arada sekreterim içeridekilerin durumundan şüphelenerek Özel Kalem Müdürü Naim Aladağ`ı aramış. Saldırganlar içerideyken Naim Aladağ ile güvenlik görevlisi Mehmet Aybey odaya girdiler, kendilerini siper ettiler. Bu şahısların beni darp etmesini engellediler.

Hızla belediye başkan yardımcılarının yanına giderken sekretere de `polisi arayın` dedim. Hüseyin Şahingiray ile 3 adamı özel kalem müdürüm ve güvenlik görevlisini darp ederek `5`ten sonra siz öldünüz. Öleceksiniz` diye bağırarak başkan yardımcısı Tuna Aktürk`ün odasına kadar gidip onu da darp ettiler.
Hüseyin Şahingiray elindeki sandalye ile hem arkadaşlara vuruyor hem camları kırıyordu.

"İŞİNİ YARIM BIRAKMASIN"
Hüseyin Şahingiray`ın kim olduğunu herkes iyi biliyor. Bizden önce belediyenin hangi mekanlarını aldıklarını, nereleri işlettiğini herkes biliyor.

Bizler bu yola çıkarken değişik çıkar odaklarının, çetelerin ve mafya bozuntularının saldırılarına uğrayacağımızı biliyorduk. Seçildiğimden bu yana duruşumda değişiklik olmadı, olmayacak da.

Bu Hüseyin Şahingiray bizi öldüreceğini ifade ediyor. Sadece ona bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ola ki işini yarım bırakmasın. İnşallah yarım kalmaz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz, doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız yer belli. Atamız, evlatlarımız belli. Hiç ama hiç kılımız bile kıpırdamayacak. Biz sadece Allah`tan korkarız. Allah`tan korkan kuldan korkmaz, eşkıyadan korkmaz.



"BELEDİYENİN MALI BAŞKASINA DEVREDİLEMEZ"

Bunun altında yatan neden, şu olabilir. Biliyorsunuz toplu taşıma merkezinde Kervansaray Cafe var. Burası bizden önce bu şahıslara verilmişti. Bunlar işletiyordu. Burası Burger King haline getirilmiş.

Yer; belediyenin ve bu mekanı başkasına devrediyorlar. Mekan; belediyenin, belediye onay vermeden burası devredilemez. Burası dağbaşı değil. Belediyenin malını, mülkünü kimse başkasına veremez. Bir yıl önce de geldiler ve burayı benzinlik yapmak istediklerini söylediler, biz bunu da kabul etmedik. Buraya defalarca zabıta gitti, uyarı yapıldı. Şimdi burayla ilgili yasalar ve kanunlar ne gerektiriyorsa ona yapacağız"





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli