Belediye "Karagün dostu"

Belediye

Bandırma Belediyesi üretime dayalı yardımlaşma projesi ile kara kış'ta fakir fukaranın sofrasına aş olmaya devam ediyor.

Büyük şairin “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerindeki duygu, ancak paylaştıkça anlaşılır.

Bandırma Belediyesi olarak halk için üretmeye, ürettiğimizi kardeşlik duygusuyla paylaşmaya devam ediyor. Yıllardır devam ede gelen ekonomik sorunlar yüzünden, kentimizde de temel gıdalara ulaşmakta sorun yaşayan birçok aile var. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yönetilen çalışmalarda; her gün 2-4 yaş arası 1350 çocuğa Belediye ürünü Ban-Süt ulaştırılıyor… Her ay 550 ailenin evine, ihtiyaçları olan kuru gıdayı eksiksiz teslim ediliyor…

Her gün 211 aileye, 4 çeşit sıcak yemek ulaştırılıyor. Büyük şairin “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerindeki duygu, ancak paylaştıkça anlaşılıyor. Bandıma Belediyesi, tarımın gelecek adına. Kırsal kalkınmaya destek oluyor. Geçtiğimiz yıl Doğa, Çepni ve Eski Ziraatli Mahallelerinde yapılan protokol ile, Belediye ye ait tarlaların üst kullanım haklarını o mahallelerimizdeki çiftçilere bırakıldı. İmzalanan protokol gereği de Bandırmanın bereketli topraklarında yetiştirilen; 12.000 kg nohut, 6.750 kg kuru fasulye ve un haline getirdiğimiz 60 ton buğday elde edildi. Bu ürünler paketlenerek kullanıma hazır hale getirildi.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Bandırma’da da ekonomik sebepler ve çetin kış şartları nedeniyle hayatı daha da zorlaşan yüzlerce aileye siyasi, dini hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara destek olmaya devam edildi. Bandırma Belediyesi toprağımızdan gelen bu ürünlere, BanSüt ve bir evin ihtiyaçları olan başka ürünleri de ekleyerek “Kara Kış Fonu – Yardımlaşma Paketi” oluşturduk. Kardeşçe paylaşacak, zor günleri birlikte atlatacağız.

Bandırma Belediyesinin “Kara Kış Fonu – Yardımlaşma Paketi” desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Belediye Halk Masasına bizzat gelerek ya da “bandirma.bel.tr” internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Ekip resmi devlet kanalları yardımıyla onayladıkları başvurular için hazırladığı Kara Kış Fonu – Yardımlaşma Paketini gün geçirmeden adreslerine ulaştırıyor.   



Hafize Kılıç
28.01.2022 22:22:14
86 yaşımdayım eşimden 2.100 lira dul maaşı alıyorum. Kara kış fonu -Yardımlaşma paketinden faydalanabilirmiyim Teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Anahtar Kelimeler: Belediye "Karagün dostu"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı