Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı yapıldı.

Erdek Belediyesi meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya Burhan Karışık başkanlık yaptı. Toplantıya Ak Partili üyelerin tamamı katılırken, mazereti nedeniyle CHP meclis üyesi Hasan Yapakçı katılmadı. Toplantıda yedi gündem ile iki ek gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Gündemin birinci maddesi geçtiğimiz ağustos ayında bir sürat teknesinin denizde çarpması sonucu yaşamını yitiren Elvan Taşdöğen’in isminin Erdek’teki bir cadde veya sokağa verilmesi hakkındaydı. Daha önce komisyona sevk edilen konu ile ilgili komisyonun yaptığı inceleme sonucunda, MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde) sorunlar yaşanacağı için Elvan Taşdöğen isminin Erdek’teki cadde ve sokaklardan birine verilmesi talebi oy birliği ile reddedildi.

Gündemin ikinci maddesindeBandırma-Erdek il yolu(Erdek-Narlı arası) karayolu güzergâhı ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine yapılan itirazlar gündeme geldi. Komisyondan gelen rapora göre Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda İmar Planı değişikliğine yapılan itirazların reddedildiği belirtildi. Meclis üyeleri, komisyon raporu doğrultusunda karar verdi.

Gündemin üçüncü maddesi olan Erdek Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 12.08.2021 tarihli özel teftiş raporu doğrultusunda Erdek ve Ocaklar uygulama imar planı notları görüşüldü. İtirazlar komisyondan gelen rapor doğrultusunda ek süre verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesindeDr. Güven Karahan ve Dr. Hürriyet Ertuğrul ile Timur isimlerinin Ocaklar Mahallesi’ndeki bir cadde veya sokağa verilmesi gündemde bulunuyordu. Bu isimlerin de Erdek’teki cadde ve sokaklardan birine verilmesi talebi oy birliği ile reddedildi.

Gündemin beşinci ve altıncı maddelerindeki Halitpaşa Mahallesi’ndeki 4 ada, 35-36-75-76 parsellerin olduğu bölümde kalan yola “Zeynel Abidin Sokağı” isminin verilmesi ve Narlı Mahallesi’nde, “Laka” mevkiindeki, 1484-1462-1468-1508-849-1481-891-893-894-916 parsellerin olduğu bölümde kalan yola “Esen Sokak” isminin verilmesi görüşüldü. Bu isimlerin verilmesi de kabul edilmedi.

Normal gündemin son maddesi asansör boyutları hakkında idi. Komisyondan gelen rapor doğrultusunda projelerin incelenmeye alınması, onaylanmayan asansörlere yeşil etiket verilmemesi oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündemde ise mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait 349 ada, 5 parsel numaralı taşınmazın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilmesi ve devir işlemleri ile ilgili Erdek Belediye Başkanlığına yetki verilmesi yer aldı. Oylama sonucunda Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yine ek gündemde yer alan İletişim ve kablo geçiş hakkı” ücreti tarifesinin belirlenmesi konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.



Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi Toplandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli