Belediye oteline talip çıkmadı

Belediye oteline talip çıkmadı

2. ihalenin bir hafta sonra 12 Mart 2013 Salı günü saat 15.00'da yapılacak



OTEL KİRALAMA İHALESİ YAPILDI

Bandırma Belediyesi'nin mülkiyetinin yarısında sahip olduğu OTEL İnşaatı'nın 10 yıllık kirama hakkı tanıyan ihale, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza başkanlığında saat 15.00'da Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirdi. 

Yapılan ilk ihaleye katılan firma çıkmazken Başkan Yardımcısı Dursun
Mirza, ikinci ihalenin bir hafta sonra 12 Mart 2013 Salı günü saat 15.00'da yapılacağını belirtti.


Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza İhale süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bugün otelin belediyemiz mülkiyetine ait olan kısmının 5 Mart tarihi itibariyle gerçekleştirmek adına toplanmış bulunuyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait olan 60 çift yataklı, 8 tek yataklı, 2 Kral dairesi olmak üzere 70 odalı Otel binası ilave müştemilatı ve çok amaçlı salonun kiraya verilmesi için gerekli tüm ilanlar yapıldı. Ancak ihalemize katılım olmamıştır.

Öncelikle Belediye Meclisi'nin 5 Temmuz 2012 tarihindeki oturumunda
129 sayılı kararla 10 yıllık kiralama kararı alındı. Daha sonra ekspertiz raporlarına başvurularak Otel'in kiralık bedelinin 50 Bin TL, Müştemilatın
3 Bin 500 TL ve Çok Amaçlı Salonun da 8 Bin TL olarak Vakıf Değerleme tarafından belirlenmiştir. Bu sürecinde arından 10 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 864 sayılı Encümen kararıyla Alt Komisyon oluşturulmuştur. Oluşturulan bu Alt Komisyon Teknik ve İdari Şartnameleri hazırlamıştır.
Bu sürecin ardından 25 Aralık 2012 tarihinde 1683 sayılı encümen kararı ile İhaleye Çıkma Kararı alınmıştır. Bu kararda daha önce vakıf değerlemenin belirlediği 50 Bin TL'lik kiralama bedeli 54 Bin TL'na çıkartıldı ve diğer değerler aynı kaldı. Encümen tarafından toplam 65 Bin 500 TL'den ihaleye çıkma kararı alındı.


Bu noktada ihalenin duyurulması konusunda birtakım eleştiriler söz konusu oldu. Ancak biz ihalenin duyurulması konusundaki tüm yasal süreci yerine getirdik. Bilindiği gibi Kaymakamlık makamı yerel basına ilan verebiliyor. Bizim gönderdiğimiz resmi yazı sonucunda 15 ve 18 Şubat tarihlerinde iki kez yerel yayın organlarına ihale ilanı yayınlandı. Yine bu süreçte Belediyemiz ilan tahtasında yer almış, Belediyemizin resmi web sitesinde de ihale ilanı yayınlanmıştır. Daha sonra Basın İlan Kurumu Balıkesir Şubesine ihalenin ulusal basında yer almasıyla ilgili 6 Şubat 2013 tarihli başvuruda bulunulmuştur. Bu süreçte resmi kurumlarımızın ilanı verdiği yayın organlarını terci etme gibi bir durum söz konusu değil. Bu belirli bir prosedürle gerçekleştiriliyor. Ayrıca belediyemiz tarafından Başbakanlığı da başvurarak ihalenin resmi gazetede yayınlamasını sağlamıştır.  Bu konuda yayınlanan tüm örnekler elimizde mevcuttur.

 



turizm
5.03.2013 21:31:56
bir yıllık kira karşılığında otel alırsın

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı