Belediye Umut Kapısı

Belediye Umut Kapısı

Mesai sonu iş umudu ile Belediye'ye gelen kadın intihara teşebbüs etti.

19 Kasım 2021 Saat 17.00 mesainin bitiş saatlerinde Bandırma Belediyesine gelip, asansörü kullanmadan, merdivenlerden üst kata çıkan M. Gümüş (34) isimli kadın, bir süre sonra açtığı camdan kendisini atmak istemesi, yürekleri ağza getirdi.

Belediye Meclis salonunun bulunduğu üst kattaki çay ocağının önünde bir süre oturan M. Gümüş, sohbet olanağı bulduğu Belediye çalışanlarına iş aradığını, çalışmak zorunda olduğunu söylediği öğrenildi.

Bu tür talepler ile sık sık karşılaşan personelin, mesai bittiğini, sağlıklı iş başvurusu için pazartesi mesai içinde gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine, bir anda açtığı camdan sarkınıp, yaşamak istemediğini, kendisini öldürmek istediğini söyleyen M.Gümüş, olayın şaşkınlığı içindeki personelin, bunun bir çözüm olmadığı, ihtiyacı olan para ise aralarında toplayıp ihtiyacını giderebilecekleri söylenmesi kararından dönmesine neden olmadı.

Zaman zaman tutunmakta zorluk çeken M. Gümüş'ün bina dışında olası düşme noktasında bulunan büyük Türk Bayrağını söken çevre sakinleri kendi olanakları ile bayrağı hayat kurtarma çadırı yaparken, itfaiye ve 112 ambulansı olay yerine yetişti.

İtfaiye merdiveninin uzatılarak camdan aldığı kadın, itfaiye sepetinde dahi kendisini atmak için çırpınırken, yürekleri ağza getiren kurtarma çabası, başarıyla sonuçlanması intihar girişimini film şeridi gibi izleyen vatandaşların alkışları ile noktalandı.

Aslen Kayserili ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenilen M. Gümüş, 112 Ambulansına alınması ve  ilk müdahale ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilerek psikolejik destek alması için kontrol altına alındı.



Anahtar Kelimeler: Belediye Kapısı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı