BELEDİYEDEN BAYRAM ÖNLEMLERİ

BELEDİYEDEN BAYRAM ÖNLEMLERİ

Bandırma Zabıtası 7/24 mesaide

Kurban Bayramı’nın kentimizde huzur içinde yaşanabilmesi amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından çeşitli önlemler alındı. Alış veriş yapılan yerler Zabıta ekiplerince sürekli kontrol ediliyor. Özellikle tatlı imalatı yapılan işyerleri sıkı biçimde denetleniyor. Bayram günlerinde hizmet verecek nöbetçi fırınlar belirlendi. Bayramın birinci günü bayram namazından sonra mezarlığa ücretsiz sefer yapılacak. Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını alabileceği kurban pazarı da hazır duruma getirildi.

Kurban Bayramı’nı kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, halkımızın huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak amacıyla belediye tarafından gerekli önlemler alındı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, toplumsal dayanışmada özel bir yeri olan bayramların huzur içinde geçirilmesi ve sıkıntı yaşanmaması için belediye olarak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Bayram alış verişinin yapıldığı yerlerde zabıta ekiplerinin denetimlerinin yoğun olarak sürdüğünü belirten Sedat Pekel: “Vatandaşlarımızın alış veriş sırasında mağdur edilmesine izin vermeyiz. Herkes, kurallara uygun hareket etmeli. Hem fiyat hem kalite konusunda vatandaşlarımız gönül huzuru içinde alış veriş yapabilmeli. Bunu sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını alabilecekleri kurban pazarının bu yıl Korozman mevkiinde İtfaiye binasının yanında hazırlandığını dile getiren Sedat Pekel, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen yerler dışında çevreyi kirletecek biçimde kurban kesilmemesi konusunda vatandaşlarımızın duyarlı davranacağına inandığını söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bayram günlerinde fırınların çalışmaması nedeniyle, vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılayabilmesi için bayramın her günü için nöbetçi fırınlar belirlendiğini belirtti.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyenler için, bayramın birinci günü bayram namazından sonra Haydarçavuş camii önünden mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini dile getiren Sedat Pekel, Atatürk Caddesi güzergahından gerçekleştirilecek seferlerin saat 16;00’ya kadar süreceğini söyledi.

Tüm halkımızla gerçekleştirilecek bayramlaşma, bayramın birinci günü olan 15 Ekim 2013 Salı günü saat 14;50’de Eti Maden İşletmeleri Misafirhanesinde yapılacak. Belediye Başkanı Sedat Pekel, bayramlaşmaya tüm halkımızın davetli olduğunu söyledi.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı