BELEDİYEDEN KENTİMİZE ÜÇ ÖNEMLİ KİTAP

BELEDİYEDEN KENTİMİZE ÜÇ ÖNEMLİ KİTAP

Belediyenin kültür yayınları devam ediyor. “Kuşcenneti Milli Parkı”, “Bandırma Roket Kulübü” ve “Dar Sokak Çocukları” kitapları halkımızın hizmetinde.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Profesör Yılmaz ARI’nın “Kuşcenneti Milli Parkı”, ülkemizin tanınmış yazarlarından Ahmet Şerif İZGÖREN’in “Bandırma Roket Kulübü” ve üniversite yaşamına kadar Bandırma’da yaşamış ve halen Bursa’da doktorluk yapan Levent SOYDİNÇ’in “Dar Sokak Çocukları” adlı kitapları, Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla okuyucularla buluştu.

Profesör Yılmaz ARI’nın “Kuşcenneti Milli Parkı” adlı kitabı, Daskyleion döneminden başlayarak günümüze kadar Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı’nın gelişim sürecini tüm ayrıntılarıyla ortaya koyan kapsamlı bir çalışma olarak dikkat çekiyor. 256 sayfalık kitap Çizgi Kitabevi tarafından yayınlandı.

Ahmet Şerif İZGÖREN’in “Bandırma Roket Kulübü” adlı kitabı ise, 1959 yılında Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi öğrencisi olan beş gencimizin ülkemizde ilk roket denemelerinin ve dünya üçüncülüğünün gerçek öyküsünü anlatıyor. Elma Çocuk tarafından yayınlanan kitabın 10 bin adet özel baskısı Belediye tarafından kentimizdeki tüm ortaokul öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Yazar Ahmet Şerif İZGÖREN de, Bandırma Kitap Günleri programı kapsamında kentimizde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Levent SOYDİNÇ’İN “Dar Sokak Çocukları” adlı kitabında da, 1968-1980 yılları arasında Bandırma’da geçen yaşanmış gerçek öyküler sıcak bir dille okuyucularla buluşuyor. Bilge Baykuş Yayınlarından çıkan kitabın yazarı Levent SOYDİNÇ, Bandırma Kitap Günleri kapsamında iki gün boyunca kentimizde kitaplarını imzalamıştı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli