Belediye´nin 2017 bütçesi 105 milyon

Belediye´nin 2017 bütçesi 105 milyon

Sert tartışmaların yaşandığı görüşmelerde 105 milyonluk bütçe 20-10 oyla kabul edildi.

Bandırma Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında 2017 yılı bütçesini 107 milyon olarak belirledi.

Bütçe görüşmeleri öncesi Büyükşehir´e verildiği için yargıya taşınan Edincik merası görüşmelerinde konuşan Abdullah Erbay, Mera´nın Arnavutlara ait kişisel mülk iken Edincik halkının hayvancılık işlevini sağlamak adına evlerden toplanan para ve ziynetlerle ortak bir mülkiyet olarak satın alınmasına karşın, çok hisseli bir tapulamanın gelecekte problem yaratacağı düşüncesinden hareketle belde Belediyesi adına tapu kaydı yapılmasına karar verildiğini ve Belediyenin gelecekte kapanma kaygısı düşünülmediği için Mera´nın Belediye adına tescil edildiğini dolayısı ile bugün Bandırma Belediyesi ile birleştirilen Edincik belediyesi adına Mera mülkiyetinin Bandırma Belediyesi mülkiyetinde olması gerektiğini söyledi.

Başkan Dursun Mirza´da tasfiye ve kurulunun paylaşım anında bu ayrıntıyı göz ardı ederek Edincik Belediyesine tapulu Mera´yı diğer mülklerinde olduğu gibi Bandırma Belediyesinde kalması için yargıya gittiklerini söyledi.

AKP Grubu 105 Milyonluk Bütçenin gerçekleşme olasılığı olmadığını iddia etti.

Akşam gerçekleşen Kasım ayı olağan toplantısında görüşmeye açılan 105 milyonluk 2017 bütçesini Meclis üyesi Cemile Gezen okudu. AKP Başkanı Alp Bostancı ise 2016 bütçesinde olduğu gibi bütçenin gerçekleşme olasılığı olmadığını, bütçenin yeniden hazırlanarak 88-90 milyon lira olarak belirlenmesi gerektiğini savundu.

Sert tartışmalara neden olana bütçe görüşmelerinde CHP adına söz alan Mim. Şerafettin Engüdar Büyükşehir´in engellemesine rağmen Bandırma Belediyesinin çalışmalarını ve hizmetlerini sürdüreceğini söyledi.

CHP li eski sendikacı Sami Türkmen´de AKP gurubunun geçmiş söylevlerinden alıntılar vererek, kendilerini duyarsız ve tutarsızlıkla itham etti.

Karşılıklı sataşmaların tavan yaptığı bütçe görüşmelerine son noktayı başkan Dursun Mirza koydu ve bütçenin gerçekleşme olasılığının önemli olmadığını, olası ek bütçe yapma yerine baştan bütçeyi yüksek tutmalarının daha rantabl olduğunu savundu.

Oylamaya sunulan 2017 bütçesi MHP´nin de ?Evet? oyları ile 10 ?Ret?e karşı 20 ?Evet? oyu ile kabul edildi.

Sert tartışmalara neden olan Bandırma Belediyesi 2017 bütçesi görüşmelerini ayrıntılı olarak Videomuzdan izleyebilirsiniz.

/resimler/2016-11/4/0906036398850.jpg



Anahtar Kelimeler: Belediye 2017 bütçesi milyon
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı