BENGİ projesinde takdir aldı

BENGİ projesinde takdir aldı

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve istişare toplantısı Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde yapıldı

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve istişare toplantısı Kurum ve okul müdürleri ve 300 öğretmenin katılımıyla Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde yapıldı. Toplantıya; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Bandırma belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil katıldı.

/resimler/2017-10/5/2147191225699.jpg

Toplantıda ilk konuşmayı yapan,  Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil eğitim ve öğretim başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın iyi eğitimin kenti olduğuna işaret ederek, ?  Bu proje çocuklarımızın kitap okumasına yönelmesini, eğitimin izlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Projeyi ortaya koymak önemli ama onu uygulamada en büyük unsur öğretmenler. Okulu sevdirmek kitabı sevdirmek öğretmenlerin görevi Ailelerin görevi Bandırma ?Kitap Günleri? de bu projeyi destekleyen bir çalışma. Bu kitap günleri sürekli olacak? dedi.

/resimler/2017-10/5/2147394976075.jpg

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da yaptığı konuşmada, Bengi projesinin çok şeyler vaad ettiğine işaret ederek, ? Öğretmenlerimizin davranışlarında, öğrencilerimizin davranışlarında özellikle velilerimizin davranışlarında belirli değişmeler var. Bir şey vaat ediyor ki eskisine göre çok daha fazla okuyoruz. ? ifadesini kullandı.

/resimler/2017-10/5/2147570914188.jpg

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız´ da yaptığı konuşmada BENGİ projesine destek veren herkese teşekkür etti. Projenin,  Balıkesir de Milli ve manevi değerlerine bağlı Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, insani değerleri özümsemiş, nesiller yetiştirebilmek olduğuna dikkati çekerek bir yıl süresince yürütülen çalışmaları konuklara aktardı.

/resimler/2017-10/5/2148178102034.jpg

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da istişare ve bilgilendirme toplantısında, güzel bir gerekçe ile bir arada olduklarına dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:

?Marifet iltifata tabidir, yaptığınız çalışmalardan, ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak tüm çalışanları olarak, öğretmen arkadaşlarım, diğer çalışanlarımız Bandırma´da güzel, örnek gösterilecek. Diğer ilçelere örnek olacak çalışmalar devam ediyor. Bu manada hepinizi tebrik ediyorum. Ama özellikle Bandırma Belediyesi´nin süreçte bize sunduğu katkılardan dolayı, ama özellikle de bu hafta gerçekleştirdiği ? Kitap Günleri ? ile ilgili sayın başkanı huzurlarınızda tebrik etmek, teşekkür etmek istiyorum. Bandırma´ya yakışan bir hareket olmuştur. ?

Ama her şey mükemmel değil diyerek neden BENGİ´ ye başvurulduğuna dikkati çeken Vali Yazıcı, ?BENGİ ile bir sinerji oluşturmak istedik, yani Marmara Adasından, Savaştepe´ye, Bandırma´dan Dursunbey´e kadar ilin her tarafında, her köşesinde her okulunda, dağın başındaki ilkokulumuzda, şehrin göbeğindeki ilk okulumuza kadar sizlerin yaptıklarınızı, sizin dışındakilerden sadece veliler değil fark etsin istedik. Belediyesinden tarım Müdürlüğüne, Ticaret Odasından, şoförler odasına kadar. Sivil toplum kuruluşları, hatta tüccarlar esnaflar, kurumlar yaptıklarınızı fark etsin görsün istedik. Bu ancak böyle oluşturulabilecek bir kampanya ile oluşturulabiliyor. BENGİ projesinde bu kapsamda bir sinerji oluştu şehirde. Bu sinerji ile birlikte, kitap fuarı yapılıyor, bu sinerji ile birlikte, daha önce hiç okula gelmemiş, esnaf odası başkanı geliyor. Tüccar, beyaz eşya bayii Ahmet Bey geliyor.

En kıymetli varlıklarımız, hayatta uğruna canımızı verebileceğimiz tek canlı olan evlatlarımız size emanet. Bunların bilimsel anlamda, donanımı hem de yakın değerlerle donatılıp hayata devam etmesi gerekiyor.? dedi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: BENGİ projesinde takdir aldı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli