BENGİ´nin Bandırma ayağı yapıldı.

BENGİ´nin Bandırma ayağı yapıldı.

Proje Balıkesir ilindeki 183 bin öğrenci, 14 bin personeli kapsıyor

Balıkesir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce uygulamaya sokulan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi´nin(BENGİ) Bandırma ayağı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

/resimler/2017-1/4/1927009925639.jpg

Bandırma İmam Hatip Ortaokulu´nda gerçekleşip Bandırma, Erdek ve Marmara ilçelerindeki müdürlerin katıldığı toplantıda açış konuşmasını Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan yaptı. Ardından konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, proje hakkında bilgiler verdi. BENGİ projesinin Balıkesir ilindeki 183 bin öğrenci ve 14 bin personeli kapsadığına dikkat çeken Çöker, şunları söyledi:

?Eğitim-öğretim alanında bıraktığımız boşluktan, başta FETÖ olmak üzere ülkemizi bölmeye çalışanlar yararlandı. Bu gerçeği 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Çünkü, devleti ele geçirmek isteyenler, önce milli eğitim ellerine geçirmeyi hedefliyor. Bu proje kapsamında okullar ve öğretmenler olarak yalnız akademik başarıya odaklanmak yerine başarı istediğimiz çocuklarımıza bir temel oluşturmayı amaçlıyoruz. Dünyada artık öğretimden çok eğitim önemli duruma geldi. Çünkü hem bilgiye ulaşmak kolaylaştı, hem de bilgiler sürekli değişip gelişiyor. Günümüzde bilgiyi üretenler dünyanın sahibi olacak, bilgiyi kullananlar ayakta kalacak, diğerleri ise tarihten silinip gidecektir. Ancak bugün, eğitim yaşamı, öğretim yaşamından daha önem taşımaktadır. Artık öğretmenler olarak çocuklarımızı çok iyi yoğurarak, doğru insan yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı, mutlu ve kendileriyle barışık bireyler olarak yaşama kazandırmalıyız. Her şeyden önce de yetiştireceğimiz çocukların başarısının altına iyi insan temelini koymalıyız. Akademik başarı elbette ki önemlidir ve ülkemizin geleceğidir ama çocuğun, öncelikle iyi insan olarak eğitilmesi gerçekleşmezse hiçbir önemi yoktur.?

/resimler/2017-1/4/1927224301089.jpg

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın, eğitime büyük önem vermesini önemli bir şans olarak gördüğüne dikkat çeken Çöker, BENGİ projesinin temel dört amacının, akademik başarı, değerler eğitimi, sosyal-kültürel-sanatsal-sportif faaliyetler ve okul-aile toplum çalışmalarından oluştuğunu vurgularken, ?Bu proje, Valimizin başkanlığında, Ayvalık´ta, eğitim-öğretimin içinde bulunanlar, akademisyenler, k, İl ve ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin de katılımıyla, üç gün süren bir çalıştayda hazırlandı. Proje kapsamında bazı okullar, valimizin, kaymakamlarımızın, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizin üstlerine zimmetlenecektir. Yine, proje kapsamında halk eğitim merkezleri ile de işbirliği yapılacaktır? dedi.

/resimler/2017-1/4/1927376801408.jpg

Okul müdürlerinin, projeye nasıl katkı vereceklerini de anlatan Çöker, ?Artık, okul müdürlerinin formatını değiştireceğiz. Onlar, okullarının fiziki yapı eksikliklerinin değişmesiyle uğraşmayı bizlere bırakıp tamamen eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmeye odaklanacaklardır? diye konuştu.

Ardından, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fahri Acar ve Yusuf Yalçın, projenin teknik işleyişi ve bilgisayar yazılımı hakkında müdürlere bilgiler verdiler.Önder BALIKÇI

/resimler/2017-1/4/1927547270462.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli