BERAT KANDİLİ EBABİLLER LE GELDİ.

BERAT KANDİLİ EBABİLLER LE GELDİ.

Kabeyi tavaf ettikleri bilinen Ebabil kuşları, Bandırma ve çevresinde Fırtına molası verdi.

Özellikle bölgemizde bulunmayan ve tananmadıkları için hakkında fazla bilgi sahibi olunmayan Ebabil kuşları 6 Nisan'ı 7 Nisan Berat Kandiline bağlayan gecenin ikinci yarısında bölgemiz semalarında uçarken aşırı fırtına etkisine kapılarak zorunlu iniş yaptıkları Bandırma ve çevresinde vatandaşların ilgi ve hayran bakışlarına tanık oldular.

Rivayete göre KABE'yi tavaf eden çok özel bir kuş olarak tanımlanan EBABİL kuşunu sabah uçamadıkları için yakalayan birçok vatandaş İlçe tarım ve Kuşcenneti müdürlüklerini arayarak EBABİL'in kendilerinden teslim alınması talebinde bulundu.

Peki neydi bu çok özel ve güzel EBABİL'in özellikleri;

EBABİL KUŞLARI;

Ebabil kuşları, Yüksek uçuş kuşu bunlarıdır, dün gece bölgemiz semalarında uçarken aşırı fırtına etkisi sonucu sersemledikleri için düşmek zorunda kalınca insanlar sabah yerlerde uçamayan EBABİLLERİ görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Birçok kimse EBABİL kuşlarını tanımadığı için ne yapacağını da bilmedi.

Düştükleri yerden kalkamamış olmaları ise ayaklarından kaynaklanıyor, zıplama yetenekleri olmadığı için uçamıyorlar. Onlara yeniden gökyüzüne kavuşturmak için yüksek bir noktadan havaya atmak yeterli.

Tükettiği gıdadan elde ettiği enerjiyi harekete çevirme ortalaması konusunda yani örnek  (Her kuş 100 kaloriyle 70 km yol kat ediyorsa bu kuş 300km yol kat ediyor).  Bu konuda ABD’de jumbo jet ve savaş uçakları mühendisliğinde tez konusu olmuştur

Artı gözleri farkındaysanız simsiyahtır gece uçuşları için mükemmel bir tasarım, doğduktan sonra sadece üremek için karaya basarlar. Cip araştırmacısı yaptığı belgeselde 8 ay yere basmadığını kanıtladı. Oda kuluçka dönemi için. Kısaca sanat harikası bir KUŞ…



Vedat Özden
9.04.2020 01:22:31
Allah'ın büyük bir mucizesi ve Bandırma nın inşallah bereketi olarak kabul edilir Allah a şükür ler olsun inşallah

Anahtar Kelimeler: BERAT KANDİLİ EBABİLLER GELDİ.
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli