Bereket yağıyor

Bereket yağıyor

Kar'dan sonra yağışlı günler, tarımsal istihsalin umudu oldu

Dünya genelinde yaşanan kuraklık başta tarım ve yaşama yönelik olumsuzlukları gündemin ilk sıralarında yer alırken Ocak ayında yaşanan yalancı yaz insanları her anlamda su tasarrufu yapmaya yöneltmişti.

Geçtiğimiz hafta kar yağışı, bu sabah başlaya yağışlı hava beklenti içinde olan tarım ve hayvancılık çevresinde büyük bir sevinç yarattı.

Bandırma Ziraat Odası başkanı Süleyman Dönmez,"Kar ve yağmur tarım ve hayvancılık çevresinde yaşanan umutsuzluğa can simidi oldu." dedi.

Süt Birliği Başkanı Özgür Bakan. "Allah gönlümüze göre verdi. Susuzlukla verilecek mücadele hayvan besicisi üzerindeki maliyetleri çok yukarıya taşıyacaktı, Oysa yağmur ile birlikte hayvansal tarım ürünleri yanı sıra çayır ve meralardaki ot randımanı bizleri sevindirdi." dedi.

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar üst kurul yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kocabıyık,"Dünyanın sorunu olan susuzluk mevsim ve iklimsel olarak en güzel coğrafyada yaşayan bizleride etkiledi. Yağlı tohumlar istihsalinde yaşanan kuraklık üründe hem rekolteyi düşürdü, hemde yağ oranı değerlerini, geçtiğimiz hafta yağan kar, bugün başlayan yağmurlar gelecek sezon ürün rekoltesi ve yağ oranlarına olumlu etkisi olacaktır." dedi.

775 sayılı Edincik Zeytin Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır,"Bedenimizi ruhumuza kadar susuzluk korkusu önce kar ardından başlayan yağmurlarla bir kez daha tarımdal istihsalde umutlarını hasada bağlayan üreticimizin yüzünü güldürdü." dedi.



Anahtar Kelimeler: Bereket yağıyor
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli