BESİCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI

BESİCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI

Borsamız Beyaz Et, Kırmız Et ve Yumurta Meslek İhtisas Komisyonu’nun aralık ayı olağan toplantısını borsamız meclis salonunda yapıldı.

Borsamız Beyaz Et, Kırmız Et ve Yumurta Meslek İhtisas Komisyonu’nun aralık ayı olağan toplantısını borsamız meclis salonunda yapıldı. 

Meslek İhtisas Komisyonun aylık olağan toplantısında bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı olan beyaz et, kırmızı et ve yumurtacılığın sektörel sorunları ele alınarak çözüm önerileri geliştirildi. 

Toplantı Komisyon Başkanı ve Bandırma Kasaplar Odası Bşk. Şerafettin Çıkar ve Komisyon Başkan Yrd. SS Eğitimciler Tüketim Kop. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Özkan yönetiminde başladı.

Toplantıya komisyon üyeleri tam kadro katıldı, ilave olarak, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğr. Gör.  Prof Dr. Hüseyin Eseceli, Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Sağlık Teknisyeni Halil Dayı katılım sağlayıp, sektörel sunumları ve anlatımları ile besiciliğin ülkemizdeki durumunu ve yaşanan problemleri anlattılar. 

Hayvan besleme teknikleri, verimli et verimi elde etme, mevzuat uygulamaları, aile çiftçiliği, Bandırma özelinde kırmızı et kesim ve kulak küpe uygulamalarına yeni çözüm önerileri, ırk verimliliği gibi konularda detaylı sunumlar yapıldı.

Toplantıya katılım sağlayan Banettaş Gıda ve Hayvancılık Tic.Ltd. firma yetkilisi Sn Cahit Ertan    Bandırma da Karkas et ve kesim uygulamaları, son dönemde fiyatlarda yaşanan dalgalanmaları gibi konularda sektörel paylaşımlarda bulunarak piyasanın reel işleyişini anlattı. 

Ayrıca Hem üretim hem de kooperatif çalışmaları konusunda bilgilendirme yapan S.S. Erikli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Şahin, besleme sorunları, hammadde fiyatlarındaki artışlar, süt fiyatlarındaki yetersiz fiyatlama politikaları konularında sektörün üretici kısmında yaşanan sorunları paylaştı.

Komisyon toplantısı 2023 yılının genel değerlendirmesini yaparak, 2024 yılının muhtemel uygulama durumları hakkında değerlendirmelerde bulunularak yeni yılda sektörel iyileştirme beklentileri dile getirildi. 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı