Besicinin kazanç kapısı

Besicinin kazanç kapısı

İzmir Birliği'nde görevli ziraat mühendislerine Şampiyon Yemi anlattılar.

Emek Yem, Balıkesir’de bulunan fabrikasında düzenlediği tanıtım toplantısında İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde görevli ziraat mühendislerine yem sektörünün özel formüle sahip bilinen ilk ve tek markası Şampiyon Yem’i anlattı.

Küçükbaş hayvancılık alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkan Emek Yem, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde görevli bulunan Ziraat Mühendislerine kuzu besiciliğinde markalaşmış Şampiyon Kuzu Yem’ini anlattı. Fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısının ardından Ar Ge amaçlı kurulan Şampiyon Kuzu Besi Çiftliği ziyaret edildi. Birlik mühendisleri burada yerinde incelemelerde bulundu.

Yetiştiricinin kazanç kapısı

Emek Yem’in 25 yıl fabrika müdürlüğünü yapan ve şampiyon yemin mucidi olarak Oğuz Şenol, İzmir Birliği’nde görevli ziraat mühendislerine Şampiyon Kuzu Besi yeminin öyküsünü ve özelliklerini anlatan, Şenol şampiyon kuzu besi yeminin formül’ünün sır gibi saklandığını ve 22 yıldır hiç değişmeyen formülasyonun hala güncelliğini koruduğunu vurguladı.  

İzmir Birliği’ni yakından takip ettiklerini ve başarılarını takdirle karşıladıklarını belirten Oğuz Şenol; İzmir Birliği ile Şampiyon Yem’in yetiştiricinin kazanç kapısı ve kurtarıcısı olma noktasında ortak noktaya sahip olduklarını söyledi.

Oğuz Şenol: “İzmir Birliği kurmuş olduğu soğuk zincir projesi sayesinde hem İzmir’de koyun ve keçi sütüne değer kazandırdı hem bankalarla yaptığı anlaşmalarla yetiştiricinin mandıralar üzerindeki finans yükünü azalttı. Yetiştirici İzmir Birliği sayesinde para kazanmaya başladı. İzmir Birliği için çok rahat kazanç kapısı ve İzmirli yetiştiricinin kurtarıcısı diyebiliriz. Şampiyon Yem’de kuzu besicileri için kazanç kapısı ve kurtarıcıdır. Kuzu besicisi şampiyon yem ile daha az yem tüketerek, daha kısa sürede daha yüksek verim elde etme olanağı buldu” dedi.

1 çuval yem ile 20 kilogram karkas et garantisi

Şampiyon Kuzu Besi yemi ile kuzuyu en kısa sürede en ekonomik şekilde kesim ağırlığına ulaştırmak hedefine ulaştıklarını belirten Şenol: “Emek Yem olarak aylık ortalama bir yem fabrikasının ürettiği toplam yem kadar sadece Şampiyon Yem üretiyor ve satıyoruz. Şampiyon’u marka  olmasının, yetiştirici tarafından sahiplenmesinin yegane sebebi şampiyon yem ile daha fazla kazanmasıdır. Şampiyon yem ile beslenen bir kuzu 90 günde kesime gelir. 90 günde minimum 40 kilogram canlı ağırlık artışı sağlayan yemimiz, üreticilerimize 20 kilogram karkas et üretmelerini sağlıyor. Biz 1 çuval şampiyon ile 20 kilogram et garantisi veriyoruz” dedi.

Şampiyon Yem’in çıkış öyküsünü de paylaşan Oğuz Şenol, ürünün yüzde 10 doğal bir ürün olduğuna vurgu yaparken: “Şampiyon yemin iki temel ilkesi var. Birincisi tamamen yüzde 100 doğal oluşu, ikincisi de hammadde yakalanan standart. 22 yıl önceki şampiyon yem ile bugün üretilen şampiyon yem aynı formüle aynı içeriğe sahiptir. Kuzu besiciliği yapan yetiştiricilerin iki temel şikayeti vardı. Birincisi kuzularında yaşadığı sidik zoru diğeri kilo artışındaki yetersizlik. Ar Ge faaliyetlerini çok seven ekip olarak tamamen bu iki sorun üzerine odaklandık. Yurtdışında üniversitelerle birlikte çalıştık. Uzun bir Ar Ge faaliyetlerinin ardından Şampiyon Yem’i küçükbaş hayvancılık sektörüne kazandırdık” dedi.

 

 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı