BESOB ANTALYA`DA TOPLANDI

BESOB ANTALYA`DA TOPLANDI

BESOB Başkanı Mesut Aşanel, ‘Basit usul Vergilendirmenin' devamına karar verildiğini müjdeledi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya’da yapıldı. BESOB Başkanı Mesut Aşanel, ‘Basit usul Vergilendirmenin’ devamına karar verildiğini müjdeledi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanlar Kurulu toplantısı bu yıl Antalya Belek’teki Green Max Hotel’de yapıldı.

BESOB Yönetimi ve Oda Başkanlarının katıldığı toplantıda birlik yönetiminin bir yılı değerlendiren BESOB Başkanı Mesut Aşanel, BESOB’un Balıkesir’in 43.100 üyeli en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirtti ve aynı üye sayısı ile 2014 Oda seçimleri için ise Kasım ayında yapılacağı söyledi.

AŞANEL, DEVLETİN YAKASINA, ‘BANA İŞ VE AŞ VER’ DİYE YAPIŞMADIK”

“Devletin yakasına, “Bana İş ve Aş Ver” diye yapışmayan, tersine yarattığı istihdamla birlikte, dolaylı ve dolaysız devlete katkı sağlayan esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizde reel sektörün de önemli ve vazgeçilmez bir bölümünü oluşturmaktadır” diyen Başkan Mesut Aşanel, Esnaf sicil birimimizde 2012 yılında 3.741 kişi esnaf sicile kayıt işlemi yaptırmıştır. 1.275 kişi ise kaydını sildirmiştir. 2013 yılı içerisinde ise 2.764 esnaf yeni kayıt işlemi yaptırarak işe başlamış 1.215 kişi ise kaydını sildirmiştir” dedi.

“Balıkesir’in merkez nüfusu ise neredeyse 300 bine ulaşmış durumda olduğundan 13 İlde, Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 6 Aralık 2012 tarih 28489 sayılı Resmi Gazete`de yayımlandı. Balıkesir’in il nüfusu 1 milyon 200 binden fazladır ve Balıkesir Büyükşehir oldu” diyen Mesut Aşanel, İşkur ile ortaklaşa Girişimcilik Kursları düzenlediklerini açıkladı.

Aşanel, Balıkesir’de Hijyen eğitiminden, iş güvenliğine, yeni açılan iş yerlerinin sicil kaydından İşkur ile ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik Kursları’nın yüzde 27’lik Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu bilgisini verdi.

BAŞARI ORTALAMASI: TÜRKİYE YÜZDE 5, BALIKESİR YÜZDE 27

Birliğimiz Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) – KOSGEB ve Avrupa Birliği Projelerinde Genel sekreterlerimizi 2 defa eğitime aldıklarını açıklayan Başkan Aşanel, “GMKA nın Birliğimizi ziyaretinde Oda başkanlarımızda çağrılarak verilen destekleri birinci ağızdan anlattık. Gömeç, Bigadiç, Sındırgı, Havran, Manyas, Edremit (3 kez), Ayvalık, Marmara Adası, Dursunbey, Kepsut, Savaştepe, Burhaniye, Susurluk, Altınova ve Balıkesir Merkezde 2 kez olmak üzere 19 eğitim vererek 2.800 Esnafımızın eğitimlerini tamamladık. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlere 350 Girişimcimiz katıldı. 83 Kursiyerimiz iş yerlerini açmışlardır ve bu işyerlerinde çalışan 149 kişiye daha iş imkânı sunulmuştur. Türkiye deki başarı ortalaması yüzde 5 iken bizim kurslarımızın başarı oranı yani açılan işletme oranı yüzde 27 olması, teşkilatımızın ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtıdır” diye bilgi verdi.

“25 YILINI DOLDURANLARA ‘HİZMET PLAKETİ’ VERİLDİ”

Başkanlar Kurulu toplantısının ardından oda başkanlığında 25 yılını dolduran oda başkanlarına Hizmet Plaketleri verildi.

Balıkesir Celepçiler Odası Başkanı Ahmet Kopuk, Edremit Berberler Odası Başkanı Erdoğan Güder, Bandırma Berberler Odası Başkanı Hasan Gündoğan, Edremit Bahçıvanlar Odası Başkanı Zekai Uluğlu, Bandırma Terziler Odası Başkanı Niyazi Güler, Göbel Esnaf Odası Başkanı Kamil İçen, Edremit Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut, Balıkesir İnşaatçılar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş, Balıkesir Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol 25 yılını dolduran oda başkanlarına Hizmet Plaketi verildi. Enver DOLGUN/ ANTALYA

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false