BESOB`DAN MİRZA`YA ZİYARET

BESOB`DAN MİRZA`YA ZİYARET

Balıkesir Esnaf ve Sanakarlar Odaları Birliği Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza`ya nezaket ziyareti.

Erdem: "Balıkesir genelinde 43.700 esnaf zor koşullarda ayakta durmaya çalışıyor."

BESOB Başkanı Fehmi Erdem Dursun Mirza`yı tebrik etti ve görevinde başarılar diledi. Erdem: "Birliğimiz, çeşitli meslek odalarından 86 odayı temsil etmektedir. Mevcut odalara kayıtlı olupta esnaf siciline kayıtları bulunan 43.700 esnaf üye günümüzün zor koşulları içerisinde ayakta durmaya çalışmaktadır. Balıkesir ilimizde toplam esnaf sayısı illerin nüfus ortalamalarına göre kıyaslanacak olursa, ilimizdeki esnaf sayısı Türkiye`de diğer illerin içerisinde ilk beş sıranın içinde yeralmaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımızın yıllardan beri kronikleşmiş sorunları var. Birliğimiz ve birliğimize bağlı odalarımız ile birlikte yerel konularda esnafımızın sorunlarının halledilmesi için oda yönetimi olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi ve Dursun Mirza`nın ziyaretinden duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

Mirza: "Birlikten dirlik doğar"

Esnafların ekonominin lokomotifi ve aynı zamanda da ekonomik sarsıntılardan en çok etkilenen birim olduğunu, esnaf ve sanatkarlar odalarına, birliklerine görevlerin düştüğünü belirten Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediyecilik anlayışlarının katılımcı yönetim olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Bizim yönetim anlayışımız şeffaflık ve çoğulcu katılımdan yanadır. Atalarımızında dediği gibi birlikten dirlik doğar. Biz de bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. Kapalı pazar yeri projemiz öncesi esnaf odalarımızla istişarelerde bulunduk. Onların görüş ve önerilerini aldık. Talepleri doğrultusunda da proje tamamlanana kadar sokak aralarında yapma kararı aldık. Ayrıca orada yerleşik esnafımızla istişarelerde bulunduk. Emniyetle görüştük. Maksimum düzeyde tüm esnafımızı memnun etmeye çalıştık" dedi.

Mirza: "Esnafımızın yanındayız"

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: "Esnafımızın açılışlarında da yanlarında olmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki esnafımız ekmek teknesini kurarken yerel yönetimleri de yanında görmek istiyor. Manevi bir güç almak istiyor. Her ne kadar bizi bu konuda eleştirenler olsa da böyle önemli bir günde mümkün oldukça yanlarında olmak istiyoruz. Sadece açılışlarda değil, sorunları olduğu zamanda kendilerini dinleyip, olanaklar içinde ve kişisel talepler harici sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ekonomimizin dinamiği esnaflarımızı destekliyoruz ve buradan bu vesileyle tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum" dedi. Fırsat olursa ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını dile getirdi ve ziyaretleri için teşekkür edip başarılar diledi.

Mirza: "Kurumlararası uyum halka hizmet olarak yansımaktadır"

Balıkesir ile Bandırma arasında özellikle spor alanında rekabetin olduğuna da dikkat çeken Dursun Mirza; "Ben bu rekabetin yıpratıcı değil yapıcı olmasını istiyorum. Bu rekabet iki kente de pozitif katkılar sağlamalı. Olumlu yansıması sonucu kazanan halkımız olacaktır. Nihayetinde hepimizin amacı daha güzel kentler inşaa etmek, halkımızı memnun etmektir. Bu amaç etafında daha sıkı sarılmalı ve birlik beraberlik içinde hizmet etmeliyiz. Biliyoruz ki kavga kimseye fayda getirmez. Biz Belediye olarak kurumlar arası barışı ve birliği savunuyoruz. Bu konuda da önemli adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Sanayici İşadamları Derneği, Kent Konseyi ve İmar Komisyonu Başkanlarımızla birlikte Valimizi ziyaret ettik. Ziyaretimizde olumlu sonuçlar aldık. Valimizin pozitif yaklaşımı da bizi memnun etmektedir. Ayrıca bu dönemde Bandırmamızın Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürümüz, Müftümüz, Başhekimimiz, Savcımız, Milli Eğitim Müdürümüz tayinleri ve atamaları nedeniyle Bandırmamızdan ayrılmış ya da ayrılmak üzeredirler. Hepsiyle de çok güzel ilişkiler içindeydik. Hepsinden de memnunuz. Elbette bu memnuniyetlerimiz karşılıklı. Kurumlar arası güzel ilişkiler halkımıza hizmet olarak yansımaktadır. Verdikleri hizmetlerden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni gelen ve gelecek olanlarla da aynı güzellikte ilişkiler kurmak istiyoruz. Böyle olacağından da en ufak bir şüphe duymuyorum" dedi.

Ziyarete Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Başkan Vekili Necdet Erkan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Erol, Hayri Özden, Ömer Metin ve Disiplin Kurulu Üyesi Şerafettin Çıkar katıldı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli