BEST MEST ETTİ 73-71

BEST MEST ETTİ 73-71

Best Balıkesir Anadolu Efes'in rezerv takımı Pertevniyali 73-71 yenerek 3'te 3 yapmayı başardı.





Türkiye Basketbol 2.liginde mücadele eden Best Balıkesir 3.hafta karşılaşmasında Kurtdereli Spor Salonunda  Anadolu Efes'in rezerv takımı olan Pertevniyali konuk etti. Başından sonuna kadar büyük bir çelişmeye sahne olan mücadele Best salondan 73-71 galip ayrılarak 3'te 3 yapmayı başardı. Eski antrenörü Alaeedin Yakan'ın takımı olan Pertevniyal mağlup etmeyi başaran Best rakibine ilk mağlubiyeti tattırmış oldu.

İlk periyoda hızlı başlayan konuk ekip Pertevniyal skorda üstünlüğü ele geçirdi. Best 1.çeyrekte pota altında etkili olamadığı gibi dış atışlarda da istediği basketleri bulamayınca 8 sayıda kaldı. İlk periyodu 8-13 geride kapatan Mavi-Beyazlılar ikinci çeyrekte kendine geldi. Best'in bu sezonki en önemli kozu olan Robert Lowery attığı basketlerle takımı sırtlayarak farkın açılmasına izin vermedi. Bu periyotta her iki takımda dengeli bir oyun sergilerken Pertevniyal devre arasına 32-30 önde girmeyi başardı.

Best ikinci yarıya oldukça etkili ve istekli başladı. Yunus Akçay'ın oyuna ağırlığını koyması ve tribünlerin desteğiyle Best öne geçmeyi başardı. Bu periyotta  sahada müthiş bir mücadele ortaya konurken Best son çeyreğe 52-52 önde girdi. Son çeyrek kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti. Best farkı 11 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Pertevniyal pes etmedi. Son üç dakikaya 10 sayı geride giren konuk ekip maçın bitimine 40 saniye kala öne geçmeyi başardı. Son bölümde seyircinin müthiş desteği ile rakibin oyununu bozan Best Yunus Akçay'ın serbest atıştan kaydettiği basketlerle üstünlüğü geçirdi. Pertevniyal son topu olumlu kullanamayınca maçı Best 73-71 kazanmayı başardı.



MAÇTAN NOTLAR:

*Karşılaşma başlamadan önce Mahşer” isimli taraftar grubu eski hocaları Alaeddin Yakan'ı tribüne çağırarak çiçek verdi. Hocalarını unutmayan Best taraftarı Alaeddin Yakan'a sevgi gösterisinde bulundu.

*Devre arasında Bupiliç sponsorluğunda bir yarışma düzenlendi. Tribüne atılan topları yakalayan şanslı izleyiciler attıkları basket karşısında Bupiliç'in hediye paketini kazandılar.

* Lige iyi başlangıç yapan Best Balıkesir'i verilen destek görülmeye değerdi. Kurtdereli Spor Salonu seyirci potansiyeli ve ambiyans açısından tarihi günlerinden birini yaşadı.

* Maç öncesinde 2 takımın antrenörleri birbirlerine başarılar dileyerek dostluk mesajları verdiler.



BASIN TOPLANTISI


Maç sonunda düzenlenen basın toplantısına Best Balıkesir'den Antrenör Mustafa Aksoy ve Cem Coşkun katılırken Pertevniyal adına Ramazan Tekin ve koç Alaeddin Yakan katıldı.

Mustafa Aksoy yaptığı açıklamada zorlanacağımızı biliyorduk. Gerçekten çok zevkli ve çekişmeli bir karşılaşma oldu. İlk periyotta ve 2.periyotta istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık . 3.çeyrekten itibaren oyuna hakim olarak skor avantajını ele geçirdik. Son çeyrekte farkı açmamıza rağmen konsantrasyon eksikliği nedeniyle farkın kapanmasına engel olamadık. Buna rağmen kazanmayı başardık. İzleyenler açısından çok keyifli bir maç olduğuna eminim. Takım olma yolunda çok önemli adımlar attık. Çıkışımız devam edecek dedi.

Cem Coşkun:  2 tane namağlup takımın maçıydı. Pertevniyal genç ve mücadeleci bir takım. Başa baş bir mücadele oldu. Maçtan galibiyetle ayrıldığımız ve 3 te 3 yaptığımız için çok mutluyuz. Seyircimize teşekkür ediyoruz bizi desteklemeye devam etsinler dedi.

Alaeedin Yakan :   öncelikle Best Balıkesir'i tebrik ediyorum. Gayet iyi bir maç oldu. Oyun içinde inişli çıkışlı bir performans sergiledik.  İzleyenlerin keyif aldığı bir maç oldu.  Son 24 saniyede yaptığımız 2 kritik hata yüzünden maçı kaybettik. Alabileceğimiz bir maçı kaybettik. Bu maçı kaybetmemizdeki  en büyük etken kaçırdığımız  serbest atışlar 28 ‘de 14 gibi kötü bir serbest atış yüzdesi ile oynadık. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.



SALON :
KURTDERELİ SPOR SALONU

HAKEMLER: İsmail Tarkan, Mehmet Şahin, Mahmut Tüfekçi

BEST BALIKESİR: Robert Lowery 19 Sayı, 9 ribaund, Timuçin 3 sayı, Cem 8 Sayı 6 Ribaund, Orçun 2 Sayı 7 Ribaund, Pervis Pasco 8 Sayı 9 Ribaund, Alparslan 13 Sayı 2 ribaund, Mehmet Özdoğan 7 Sayı 2 Ribaund, Yunus Akçay 13 sayı 7 Ribaund

PERTEVNİYAL: Pierre Reed 17 Sayı 7 Ribaund, Osman 20 sayı 2 ribaund, Brown 14 Sayı 7 Ribaund, efekan 2 Sayı 1 Ribaund, Burak 5 Sayı 9 Ribaund, Ramazan 7 sayı 8 Ribaund, Tayfun 6 Sayı 2 Ribaund

1.periyot: 8-13

2.periyot: 30-32

3.periyot :52-51

4.periyot:73-71 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false