Beyaz esaret geri geldi.

Beyaz esaret geri geldi.

Tam yollar açılmış, hayat normale dönüştü ki... Beyaz Esaret geri geldi...Karla mücadele yetersiz kaldı.

  Bandırma son yy. en önemli kışını yaşıyor. Önceki akşam yer yer 52.cm yi bulan kar´ın bugüne dek 30 yıl öncesi, 1986 yılında yağdığı ve bir günlük esaretin çabuk geçiştirildiği bilinmekte idi.

 7 Ocak Cumartesi günü yaşanan olumsuzluk kent içinde ulaşım arterlerini trafik anlamında kapatırken vatandaş yaya olarak beklentilerini çömüz, en çok dağıtım ağı başarısız olan ekmek fırınları önünde bekleme ve yığılmalar yaşanmıştı.

 8 Ocak pazar günü ana arterler trafik´e açılırken kent içi ulaşım en uç noktalarla bağlantı sağlamış hayat normale dönmüştü.

 Aynı gece vatandaş sokaklara çıkıp kar ve pazar tatilinin tadını çıkartırken sabah kalktığında asıl esareti gördü

 9 Ocak pazartesi sabahı Bandırma ulaşım anlamında ancak komşudan komşuya geçebilecek derecede müsait idi.

 Büyükşehir ve Bandırma belediyesi ekiplerinin yeniden yol açma çalışması bukez önceki gün kadar başarılı olmadı.

 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil, resmi ve özel iş yerleri kısmen mesai vermeye başladı.

 Kent içi ulaşım ise ancak ana arterlerde mümkün oldu. O da özel donanımlı araçlarla mümkündü.

 Otogar ile İDO feribot peronu arasında 8 numaralı Ulaşım Aş´nin tek otobüsü ancak saat 16.00 da seferlerine başlayabildi.

 Korozman kavşağı ile Otogar kavşağı arasında meydana gelen TIR kaymaları nedeni ile yol aralıklarla trafik´e kapandı. Uzun kuyruklar oluşan 600 Evler, Sanayi ve Otogar arasında trafik´e yakalananlar saatlerce beklemek durumunda kaldı.

 Tüm bunlar yaşanırken kar yağışı tipi şeklinde yer yer devam etti ve açılan ana arterlerde seri akışı etkiledi.

  9 Ocak Pazartesi bugün kent içi bir çok ara sokaklara girmek mümkün olmadı. Vatandaş kendi patileri ile ürettikleri patikalardan sokağa çıktı ve bol bol kartopu oynadı.

 1.mt aşan Kar´ın boyu temizlik çalışmalarını sürdüren iş makinalarının yığma ve tepmasi ile bazı noktalarda 2 mt geçti ve vatandaş ana arterlerde karşıdan karşıya geçemedi.

 Vatandaşlar tek kuytu ve kar´dan fazla nasiplenmeyen saçak altlarından oluşturduğu patikalardan geçerek ihtiyacını karşılaşa derdine düşerken asıl tehlikenin saçak dipleri olduğu görüldü ve yukarılardan kopan ve düşen değişik meteryallerden muhtelir şekilde yaralanan vatandaşlar ambulanslarla Hastaneye sevk edildi.

 Bu arada birçok kırsal mahalle ile ulatışım kesildi. Enerji ve iletişim özgürlüğü bu alanlardaki mağduriyetleri giderdi.

 Özellikle kırsal mahallelerde konut dışında bulunan hayvan ağıllarına ulaşım ertesi güne bırakıldı.

/resimler/2017-1/9/2043592041345.jpg

   VATANDAŞ CENAZESİNİ GÖMMEK İSTEMEDİ

 Bu arada 6-7-8-9 Ocak tarihleri arasında vefat eden 15 kişiden ailenin arzusu ile 1 kişinin gömülmesi gerçekleştirildi. Bugün akşam saatlerinde talepte bulunan iki cenazenin gömülme işlemi sürdürülürken 12 cenaze ailelerin hava koşulları dolayısı ile uygun tören yapılamayacağı için merhumlarının morg´ta bekletilmesi talepleri üzerine 7 cenaze Devlet Hastanesi Morgunda, 6 Merhum ise Şehir mezarlığı Morgunda beklemeye alındı.

 Başkan Dursun Mirza, morg´larda misafir edilen 13 merhumun ailelerince gömü istemedikleri için misafir edildiklerini, aksi halde Belediye olarak hertürlü defin işleminin sağlandığını söyledi.

/resimler/2017-1/9/2021121233271.jpg

    ELZEM OLMADIKÇA TRAFİK´e ÇIKMAYIN

 9 Ocak gece yarısından sonra başlayıp sabah her yeri kaplayan ve 1 mt aşan kar nedeni ile zorunluk trafik´e çıkma durumunda kalan iş makineleri, itfaiye ve ambulans gibi araçların dışında vatandaşın zorunlu ihtiyaçlarını çözmek amacı ile yerel belediye tarafından trafik´e çıkartılan araçların dışında Kar safarisi yapmak isteyen vatandaşların özel araçlarla trafik´e çıkması zorunlu yapılması gereken ulaşım ağını olumsuz etkiliyor.

Özellikle yol kenarlarında geçiş üstünlüğü vermeye alan bulunmayan yollarda, park sorunu ile birlikte yaşanan trafik akışı hem kazalara zemin hazırlıyor.

/resimler/2017-1/9/2049462985566.jpg

         Fotoğrafın son noktasındaki yapı Kapalı Pazar yeri

/resimler/2017-1/9/2136034758693.jpg

                      Bandırma-Balıkesir çıkışı



Anahtar Kelimeler: Beyaz esaret geri geldi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı