Beyaz esaret

Beyaz esaret

Kar, Marmara'yı örttü, birçok yere ulaşım yok

Meteoroloji`den Uyarı Üstüne Uyarı

Marmara`nın batısında bu geceden itibaren fırtına bekleniyor. Son tahminlere göre ise hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara`nın batısında (Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir`in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde (yer yer 100 km üzeri) esmesinin beklendiğini açıkladı.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İZMİR-İSTANBUL YOLU KAPANDI

Balıkesir`de bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı.

BURSA-ANKARA YOLU TEK YÖNDE KAPANDI

Bursa ve çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Bursa- Ankara karayolunun Mezitler Mevkii Güney kestane rampasında iki TIR, kar yağışı nedeniyle kayarak Ankara gidiş yönünü kapattı. Bursa`ya geliş yönünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, araç kuyruğu nedeniyle kazanın bölgeye ulaşmakta zorluk çekti. Bir iş makinası ters yönden giderek kaza yerine ulaştı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Bu arada, İnegöl`den Ankara yönüne araçların zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmiyor.

ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK

Meteorolojinin tahminlerine göre ise kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın gün boyu sürmesi bekleniyor. İstanbul`daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false