Beyaz "MELEK" üzgün

Beyaz

Kendini sokak hayvanlarına adayan "Eski Çöplük Melekleri" bakımını üstlendiği sokak köpeklerini insanlardan korumak için verdiği çabadan yorgun ve üzgün düştü

Son günlerin popüler tanımı "AKTİVİST" Gülen Kayacık için uyarlanabilecek en uygun cümle. Onun kendini adadığı sokak hayvanlarının varlıkları sürdürmesi anlamında verdiği çaba karşısında "AKTİVİST" tanımı dahi az kalır.

Gülen Kayacık, zaman zaman sütunlarımıza konuk oluyor. zaman zaman da biz kendisini takip ederek ortaya koyduğu çabanın uzun soluklu olmuyacağını düşünsek te, yanıldığımızı gördükçe "Eski Çöplük Melekleri" Aktivist'i Gülen Kayacık'ı daha sık sütunlarımıza taşımak zorunda olduğumuzu görüyoruz.

Gülen Kayacık kimdir; İçimizden birisi Gülen Kayacık "Dilsiz Melekler" olarak tanımladığı sokak köpeklerine olan yakınlığı kısa zamanda varını yoğunu bu anlamda harcamakla kalmayıp, işini aşını bu yönde yoğunlaştırması kaybolan canların ardından döktüğü göz yaşı, onu biraz daha fazla maddi ve manevi olarak konuya sahip çıkmasına neden olmuş.

Eski adı Suat çiftliği, Yeni mahalle, ardından Beyaz evler, Balcı durağı derken ikamet ettiği konutların çevresini adres gösterdiği sokak hayvanlardan komşular rahatsız olunca kendisini Ayyıldıztepe'de bulunan eski Belediye çöplüğü çevresinde konuşlanmasına neden oldu.

Gülen Kayacık, kapatılan eski çöplükte insanlardan uzak yaşamı, dilsiz melekleri ile mutlu yaşamlara yelken açması çok fazla sürmedi. Tasarruf hakkı Büyükşehirde bulunan eski çöplük çevresel olarak ihata altına alınıp, "Eski Çöplük Melekleri"nin buradaki barınmalarına son verilinde göç gecikmedi.

Gülen Kayacık, Eski çöplük karşısındaki ormanlık alanın içine yerkleştirdiği köpek kulübeleri, suluklar ve konteynr'ı ile insanlarandan uzak, Allah'a yakın yaşamı kendisini sosyal medyadan takip eden takipçileri tarafından desteklendi. Ancak tüm bu değişim Eski Çöplük Meleklerinin yüzünü güldürmedi.

Ayyıldız tepe yolunun ağır tonajlı maden ve kömür TIR larının etkin olarak kulanması, yolun konumu gereği engel konulamaması, araçları görüp kendilerine mama getirildiği hissi ile yola koşan hayvanların çignenmek sureti ile feci şekilde hayatlarını kaybettikleri görüldü.

Yaralanan hayvanların bir çoğunu tedavi ettirmek için harcanan para, Gülen Kayacık'ın  sırtındaki yükü dahada arttırdı.

Bu anlamdaki son kurban "Beyaz Melek" isimli köpek üzerinden geçen TIR'ın barsaklarını parçalayıp, üstüne üşüşen kargaların parçalanmış vucudunu gakmalarken dayanamadığı acısına, patisini ısırarak ölene kadar acısını unutmak istediği  Gülen Kayacık'ın gözündeki yaş pınarlarını bir kez daha boşandırdı.

"Eski Çöplük Melekleri" Aktivist'i Gülen Kayacık'ın gözlem ve koruma alanı elbette Ayyıldıztepe yolu ve Eski çöplük ile sınırlı kalmadı. Sayısız mecralardaki yavru kolonilerini yemleyip bakımını üstlendiği bir başka adres'te Ocaklar yolundaki eski Erdek Çöplüğü idi.

Erdek, Sokak hayvanları barınağının kapatılması ardından eski Erdek çöplüğü girisindeki Belediye hurdalığı müştemilatına sığının onlarca köpek günlerce Gülen Kayacık'ın yolunu gözler oldu. Gün geldi şikayetler oldu, Gün geldi Büyükşehir bir bölümünü aldı götürdü. akıbeti elbette mevhul!...

Sonucunu birlmediği, görmediği her hayvan için ayrı göz yaşı döken Gülen'in güzel yüzü yaşanan bu olumsuzluklar karşısında beyazladıkça, beyazladı saçlarına aklar düştü.

Bir gün geldiğinde gördü ki, Erdek belediyesi burada tesfiye çalışması yapmış, çalışmayı üstlenen "GÜLMÜŞ" firmasının operatörü konuya vakıf olmadığı için bir çok yavruyu telef etmiş, bir çoğunu ise dışarıdan gelen tehlikelere karşı korunaksuz bıraktı.

Ölü yavru saymaktan, ölü yavru gömmekten yorulan beyaz melek bu sevdanın özel bir mülkiyet ile organize edilmediği sürece saçındaki beyazın, gözündeki yaşın bitmiyeceğini anlamış. Edincik'te bulunan Karabayır'ın bezirci yönündeki eteklerinde küçük bir arazi kiralayan Beyaz Melek, sosyal medya hesabında yaptığı yardım çağrısı ile başlattığı kampanya sonucu bir hayli yol kat etmiş ancak daha yapılacak çok iş var. 

Arazinin etrafı tel çit ile ihataya alındı, Elekrik geliyor, su geliyor, kapısı bacası olacak, kulübe ve Konteynr ihtiyacı var, Yazın güneşteni kışın yağmurdan-kardan koruntuluk gerekli işte tüm bunların hayata geçmesi için Gülen Kayacık'ın kelimenin karşılığı iğne-ipliğe dahi ihtiyacı var. Biz bittiğinde, Gülen'in yüzene yine eski gülüşleri kazandıracak biy yeni ve insani projenin katkı ve yardımcı olacak kimselerinde huzur duyacağı yeni barınak projesinin bir an önce birmesi için Gülen Kayacık (0 507 638 87 50) yi arayıp beklenen o "HIZIR" olabilirsiniz.

 



Anahtar Kelimeler: Beyaz "MELEK" üzgün
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı