BGC´den panel

BGC´den panel

Panele Gazeteci-Yazar Altan Öymen, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş katıldı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC) tarafından düzenlenen ?Türk siyaseti ve basın etiği? konulu panel yapıldı.

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi salonunda, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı´nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Altan Öymen, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş katıldı.

Panelde ilk konuşmayı,?Mesleki örgütlenme ve TGC? konusunda yapan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazetecinin barıştan ve insan haklarından yana olması gerektiğine dikkat çekerken, şunları söyledi:

?Gazetecinin öncelikli sorumluluğu halka karşıdır. Gazeteci, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına görev yapar. Hâlen 148 gazeteci tutuklu. Ülkemizdeki 30 bin gazetenin 10 bini işsiz. Bugün, ülkemizde en ağır bedeli biz gazeteciler ödüyoruz.  Gazeteler, bugün habercilikten uzaklaştı. İnsanlar, bu nedenle seçme haklarını, bilgilerden ve olaylardan uzak şekilde kullanmak zorunda kalıyorlar. Tüm siyasetçilerin, gazetecilere tahammül etme bilincinin gelişmesini bekliyoruz. Gazetecilik, kullanılacak bir meslek değildir.?

TGC Başkanı Turgay Olcayto, ?Gazetecilik tarihine değinmeler? konulu konuşmasında, Türkiye´de hiçbir dönemde basın özgürlüğünün olmadığının altını çizerken, basının biraz olsun rahat ettiği tek dönemin, 1961 Anayasası´nın yürürlükte bulunduğu dönemler olduğuna işaret etti. 12 Eylül döneminde basının büyük darbe yediğini vurgulayan Olcayto, ?12 Eylül darbesi, insanları edilgin kılarak, bu topluma en büyük kötülüğü yaptı. Halkımız, hâlâ edilgin durumdadır? dedi. Olcayto, gazetecilerin tutuksuz yargılanmaları gerektiğine vurgu yaptı.

/resimler/2017-3/15/1310451922545.jpg

Gazeteci-yazar Altan Öymen de ?Basın, siyasi ve toplumsal tarihimize değinmeler? konulu konuşmasında, insanların haber alma ve yorum izleme özgürlüğünün demokratik bir hak olduğuna dikkat çekerken, ?Tüm demokratik ülkelerde bu hakka saygı gösterilir. Ancak ülkemizde, ne yazık ki, insanlar, bu haktan yararlanamıyorlar. Çünkü, ülkemizde basın özgürlüğünden söz etme olanağı bulunmuyor? diye konuştu.

Öymen, 16 Nisan´da yapılacak halk oylamasında, mevcut düzenin sürüp sürmemesinin oylanacağını vurgularken, ?Bu halk oylaması, uçuruma giden yoldan dönüş için son fırsattır? dedi.

Panele katılan konuşmacıların ?Bandırma Vapuru? plaketleri, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma eski belediye başkanı Sedat Pekel ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay tarafından verildi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2017-3/15/1311478048447.jpg



Anahtar Kelimeler: panel
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu