BGC´nin gecesinde konuştu

BGC´nin gecesinde konuştu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni, Bandırma basınının 100. yılını belgelediği için kutluyorum?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bandırma basınının 100. Onur Yılı? gecesinde yaptığı konuşmada, ?Böyle bir belgeyi ortaya çıkaran Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni kutluyorum? dedi.

Cemiyetin, 1919 yılında, Bandırma´da yayınlanan ?İstanbul´a Doğru? isimli yayın organını ortaya çıkararak, Bandırma´daki gazetecilik tarihinin 100 yılını doldurduğunu belgelemesiyle kutlanmayı hak ettiğini vurgulayan Mirza, şöyle konuştu:

?1919, ülkemiz için çok önemli bir yıl ama aynı zamanda Bandırma için de çok önemli. Çünkü Kurtuluş Savaşı´nın başlangıcına Bandırma Vapuru ile damgasını vuran bu kent, iki yıl işgal altında kalmış. Daha sonra Vecihi Bey´lerin, Süleyman Bey´lerin, asker ve subaylarımızın şehit olduğu Ayyıldız Mahallemizde 80 şehit vererek düşmanı ülkemizden kovmuşuz. Bandırma, yani son kurşunun atıldığı kent. O yüzden biz, hem Bandırma Vapuru´yla, hem Son Kurşun Anıtı´mızla, hem de Bandırmalı gazetecilerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerini yürekten kutluyorum. Bandırma, çok özel bir kent. Her açıdan bakıldığında özel bir yer. Basın açısından da özel bir kent. Bandırma´da basının da, sivil toplumun da çok güçlü olduğunu biliyoruz. Çok sayıda gazetemiz, yetişmiş gazetecimiz var. Geçmişe baktığımızda hatırladığımız büyük gazeteci ağabeylerimiz var.  Şemsi Aran´lar, Nihat Özbek´ler, Basri Atılganer´ler? İşte burada duayen ağabeylerimiz Erdem Özcan´lar, Ahmet Pesen´ler, Önder Balıkçı´lar var. Biz onlarla da gurur duyuyoruz. Bandırma, hem basın alanında, hem de diğer alanlarda çok gelişmiş, Balıkesir iline de damgasını vuran bir kent. Onun için her zaman Bandırmalı olmaktan, bu kentte yaşamaktan, Bandırmalı olmaktan ayrı bir gurur duyuyorum.?

Geceye katılan Bandırma belediye başkan adayları Tolga Tosun ve Alp Bostancı´nın da kendisinin belediye meclis üyesi olduklarının altını çizen Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Ben onlarla da gurur duyuyorum. Biliyorum ki Bandırma´nın çağdaş yaşamı bundan sonra da sürecek. Biliyorum ki Bandırma, cumhuriyetin, Atatürk´ün kenti olmayı sürdürecek. Bandırma, gelecekte de çağdaş bir kent olma özelliğini koruyacak.? ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: gecesinde konuştu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı