Bidonu kapan geliyor ama!

Bidonu kapan geliyor ama!

Baski Tatlısu çeşmelerinde istikrarı yakalayamadı

Bütün şehir uygulaması ile tüm sorumluluğu Baski´ye geçen tatlısu çeşmeleri bir türlü istikrar kazanmadı.

/resimler/2018-4/6/1805535502172.jpg

Bandırma Belediyesi yıllar önce Kapıdağ kaynaklarından özel ishale hattı yenileyerek Batı garajına getirdiği Tatlısu çeşmesi her nedense sık sık arıza yaparak su almaya gelen vatandaşı canından bezdiriyor.

Tatlısu çeşmesinin nezaman akıp, ne zaman akmadığını bilme imkanı olmayan vatandaş akşam yürüyüşü ile birlikte tatlısu almak amacı ile geldiği batı garajı tatlusu çeşmesinden boş dönmesi pskolejik etki yapıyor.

/resimler/2018-4/6/1809426131655.jpg

    SADECE BANDIRMA DEĞİL, ERDEK-EDİNCİK ve GÖNEN´de DURUM AYNI

Hükümetin yeraltı sularına yönelik yeni yasal düzenlemelerin gündemde olduğu şu günlerde Bandırma´nın yanı sıra Başkan Fevzi İpek döneminde Edincik sokaklarına tatlısu çeşmeleri, Mehmet Yağcı döneminde ishale hatları yenilenerek Edinciklilerin içme suyu olarak Kapıdağ suyu kullanmaları sağlansa da, Edincik´in son 3 yıl şebeke suyu tedariğinde zorluklar çekmesi tatlısu bağlı sokak çeşmelerinin kaderi kör tapaya terkedildi.

/resimler/2018-4/6/1814565669094.jpg

                               Erdek´de durum farklı değil

Bandırma ve Edincik´te akmazda, Erdek ve Gönen´de akar mı? Elbette akmaz Erdek Belediyesi modern bir proje ile sokak başlarına harat-ı sebil vatandaşlara yaptırdığı tatlısu çeşmeleri Kapıdağ´ın kuzey yakasında bulunan Kaynarca suyu akıtılmıştı.

Bazılarına şehit ismi verilen sokak çeşmelerinin 4 kurnasından 3 ünü kapatan baski yazın susuz kalan Erdek´in su problemini çözmek amacı ile Kaynarca tatlısu hattını, şebeke merkezi arıtmaya bağlayınca Erdek´in tatlısu beklentisi tarihin derinliklerinde kaldı.

/resimler/2018-4/6/1824461930604.jpg

                   GÖNEN de ALADAĞ SUYU "AKMAM DİYOR"

Gönen de ise Hayati Köse döneminde Aladağ´dan özel hatla Gönen´e getirilen ve Karşıyaka mahallesi, Esnaf Kredi Kefalet kooperatifi yanı, eski sanayi yeri ve Eski Hastane bölgesinde yapılan modern tatlısu sokak çeşmeleri´de sık sık su kesintilerine uğraması, insanların dogal tatlısu beklentilerini umutsuzluğa terkediyor.



Anahtar Kelimeler: Bidonu kapan geliyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı