Bilişim yolu ile dolandırıcılıktan 5 tutuklama

Bilişim yolu ile dolandırıcılıktan 5 tutuklama

Bilişim yolu ile gerçekleştirdikleri dolandırıcılık suçu nedeni ile aranan 8 kişi için Ankara-Bursa ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyon ile şebeke çökertildi.

Erdek ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı, Asayiş Daire Başkanlığının destekleriyle, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince;  sosyal medya platformları üzerinden sahte hesaplar açarak piyasa değerinden daha düşük fiyata ürün ilanları vermek suretiyle  oto yedek parça dolandırıcılığı yaptıkları, Ülke genelinde yaklaşık 250 vatandaşı 1 milyon TL civarında dolandırdıkları tespit edilen 9 şüpheli şahsın, 1 tanesinin Nitelikli Dolandırıcılık suçundan Sincan cezaevinde tutuklu olduğu anlaşıldı.

 8 şüpheli şahsın 8 adresinde yakalanmaları ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik; 24.02.2023 günü saat 07:30 da toplam 2 ilde (Ankara, Bursa) Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, Ankara ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı toplam 20 ekip ve 100 personelle birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucu, 8 şüpheli  yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyon sonucunda;

1.150 Dolar nakit para,
11 adet akıllı telefon,
14 adet sim kart,
12 adet sim kart muhafazası,
6 adet hard-disk,
2 adet flash bellek,
1 adet laptop ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
TCK Md. 158 “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanan 8 şüpheliden, 2 şüpheli ifadesi alındıktan sonra salıverilirken, 6 şüpheli hakkında adli işlem yapılmak üzere Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirildi.

Adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilen 6 şüpheliden;

1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı,
5 şüpheli çıkarıldıkları Mahkeme tarafından Tutuklanarak ceza evine teslim edildi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı