Binlerce dönüm arazi sular altında, onlarca konuta su girdi.

Binlerce dönüm arazi sular altında, onlarca konuta su girdi.

Hava tahmin raporlarının sarı kod verdiği fırtına ve yağışlar Gönen ve çevresinde etkili oldu. Gönen'de m2 ye %65 kg yağmur düştü.

Hava tahmin raporlarının sarı kod verdiği fırtına ve yağışlar Gönen ve çevresinde etkili oldu. 

Gönen barajının devreye girmesi ile çay taşkını olumsuzluğundan kurtulmanın sevincini yaşayan kırsal ova mahalleleri bu sabah erken saatlerde başlayan yağışın etkisinde kaldı.

Özellikle uzun yıllar içinde su görmeye hasret kalınan Gönen çayı, fiziki kapasitesi yetersiz kaldı ve çevresinde bulunan arazi ve konutlar taşan yağmur sularından nasibini aldı.

Gönen'den gelen haberlere göre Çay'ın ovaya indiği Bakırlı, Muratlar, Karaağaçalan, Karşıyaka, Hasanbey, Tuzakça, Alaattin ve Bostancı mahalleleri arazileri yanı sıra Çay havzasında kalan bir çok konutun yağmurdan etkilendiği öğrenildi.

Gönen ilçesinde Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle anayollar evler tarlalar ve şehir içinde sel baskınlarına neden oldu.M2 ye %65  yağmur düştü. 

KAYMAKAM ARSLAN YURT GÖNEN-YENİCE YOLUNA DİKKAT! 
Gönen Kaymakamı Arslan Yurt yağışlar sonucu yaşanan olumsuzluklar üzerine yaptığı açıklamada; "Yoğun yağışla birlikte yola inen sel sebebiyle Gönen-Yenice yolu Kumköy Mahallesi sonrasında yer yer trafiğe kapanıyor. Karayolları ekipleri bölgede çalışmalarını devam ediyor. Ancak yağışın devam etmesi yolun açık kalmasını zorlaştırıyor.  Bu sebeple  zorunlu olmadıkça bu güzergahın kullanılmamamasında fayda var. Ayrıca  Gönen-Bandırma yolu başta olmak üzere karayollarında seyir eden sürücülerin su birikintilerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor." dedi. Birol Kayışkoparan -Gönen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı