Bir zamanlar ?Sarıgül Plakevi? vardı

Bir zamanlar ?Sarıgül Plakevi? vardı

Tuncer Keser: ?İşyerim benim mabedim gibiydi?

Bir zamanlar Bandırma´nın müzik sektörüne damgasını vuran isimlerden ?Sarıgül Plakevi?nin sahibi Tuncer Keser, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.

1945 yılında, Bandırma´da doğan Keser, 1967-2007 arasında 40 yıl plakçılık yaptığını vurgularken şunları söyledi:

?Babam, kasaptı. Ancak et kokusundan nefret eden bir kişi olarak baba mesleğini hiç düşünmedim. Müzik aşkım ortaokulda başladı. Altesler Orkestrası´nın kurucularındanım. Babam, kırtasiyecilik yapmamı istedi. Ancak ben, askerlikten sonra plakçılık yapmaya karar verdim. Elimdeki parayı ağırlıklı olarak plağa yatırdım. O zamanlar 33, 45 ve 78´lik vardı. O yıllarda daha çok ?aranjman´ denilen, yabancı parçalara Türkçe sözcükler yazılan parçaların yer aldığı plaklar satardı. Füsun Önal, Berkant ve Kamuran Akkor başta olmak üzere birçok şarkıcı bu şarkıları seslendirirdi.?

/resimler/2018-3/28/0156294515779.jpg

Müzikal kaliteyi en iyi şekilde plakların yansıttığına işaret eden Keser, şu değerlendirmede bulundu:

?Özel radyolar yayına girince tabii ki etkilendik. Hatta o günlerde özel radyoları düşman gibi görüyorduk. Ancak yapacak bir şey de yoktu. Yine de çok iyi paralar kazandım. Özellikle Tarkan´ın şarkıları hep çok sattı. Yine Barış Manço´nun ve Zeki Müren´in öldüğü dönemlerde bu iki sanatçının plakları ve kasetleri çok satıldı. Keşke ölmeselerdi de satış da yapmasaydım.?

İşini çok severek yaptığına dikkati çeken Keser, ?Plakçı dükkanı, benim mabedim gibiydi? değerlendirmesinde bulundu.  Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli