Bir avuç deli yürek

Bir avuç deli yürek

Erdek Turizm ve tanıtma vakfı genel kurulunda, Zeytinli ada araştırmalarına tam destek çıktı

Erdek Turizm ve tanıtma vakfı olagan mali genel kurulunda, Zeytinli ada araştırmalarına tam destek çıktı.

Başkanlığını mimar Atilla Özsaraç`ın üstlendiği Erdek Turizm ve tanıtma vakfı olağan mali genel kurulu gerçekleşti.

56 mütevelli üyesi bulunan Vakfın, Vakıf sergi salonu bahçesinde gerçekleşen genel kurula sadece 11 üye kaltıldı.

Vakıf Başkanı Mim. Atilla Özsaraç çalışma raporunda vakfa yapılan katkılar ve gerçekleştirdikleri projeleri sunması ardından mali kaynak noktasında kendilerini zor günlerin beklediğini, bu nedenle yeni üye alıp almama noktasında genel kurulun görüş vermesini istedi.

Bu noktada tecrübeli mütevelli Av. Hasan Tozun yapılan çalışmanın Erdek adına son derece özverili bir çaba olduğunun altını çizerek, her maddi sıkıntı çekildiğinde yeni üye alımı ile sorunun halli`nin vakıfların iç tüzüklerinde yer almadığını, öyle olursa bunun adının Vakıf değil, dernek olması gerektiğini söyledi.

Tozun, vakfın temin edilecek akar ile çalışmalarına kaynak yaratan bir kurum şekli olduğunu vurgulayarak Erdek`in ve Erdeklilerin Vakfa sahip çıkmaları gerektiğini, yine kurumsal katkı ile Vakıf gelirlerine kaynak yaratılmasının tek ve doğru çözüm olduğunu söyledi.

Erdek Turizm ve tanıtma vakfı mali genel kurulunda kaynak yaratacak hizmetler başta olmak üzere, özellikle bugüne kadar olduğu gibi Zeytinliada ve Kyzikos`un sadece ulusal bazda değil uluslar arası arenada da çok iyi anlatılması gerektiği belirtildi.

Vakıf konğresinde, Gerek Zeytinli ada, gerekse Kyzikos`un ziyarete açılması ile birlikte Erdek`in sosyal ve ekonomik dengelerinin önemli geğişim geçireceği vurgulanarak bu çalışmanın, bireysel ve siyasi noktalarda mülazara edilmeden Erdek`in toplumsal öncelikli meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Erdek Turizm ve tanıtma vakfı mali genel kuruluna onur konuğu olarak katılan Zeytinliada kazı ekibi başkanı Doç.Dr. Nurettin Öztürk`de kazı çalışmalarında gelinen noktayı anlattı ve bundan sonra izlenmesi gereken yol haritası çizerken, Ada`nın ziyarete açılması kendi çalışmalarını etkilemiyeceğini söyledi.

Erdek`te birileri zamanını gazinolarda okey oynayarak öldürüken, kentte, turizm`in gelişmesi noktasında vakıf kurup, fikir üretip, zaman harcayan isimler arasında Mimar Atilla Özsaraç, Suat Ülgay, Refi Taviloğlu, Av. Hasan Tozun, Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Eczacı Sedat Önder, Emin Can, Mehmet Toprak, Namık Güven, Orhan Tanrıöver, 





  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı