Bir belgesele daha söyleşi ve imza töreni gerçekleşti.

Bir belgesele daha söyleşi ve imza töreni gerçekleşti.

Prof. Dr. Zeki Çevik, Ulaş Töre Sivrioğlu ve Ümit Doğan’ın “Milli Mücadele Dönemi ve Sonrası Bandırma” isimli söyleşi ve imza programı gerçekleşti.

İzmir'de atılan ilk kurşundan, Bandırma'da atılan son kurşuna uzanan milli mücadele ve kurtuluş destanının kitaplaşarak belgelenmesi kamu oyu tarafından büyük bir heyecan ile izleniyor.

Araştırmacı yazarların söylemlerine göre ilk kurşun ve sonrasında yazılan belgesel yazılar, bir birini doğrulayan eserler olarak geçmişi geleceğe taşıyan önemli kayıtlar olarak gösterilirken, Ulusal kurtuluş mücadelesinin son kurşunlarının atıldığı 17-18 Eylül ve bu mücadelenin yaşandığı Bandırma inceleme, araştırma ve kitaplaşarak belgeselleşme anlamında yeni eserlerle gündemdeki yerini koruyor.

Bu anlamda Prof. Dr. Zeki Çevik, Araştırmacı Ulaş Töre Sivrioğlu ve Ümit Doğan son olarak kalame aldıkları “Milli Mücadele Dönemi ve Sonrası Bandırma” isimli kitabın söyleşi ve imza programı için Belediye Nikah salonunda bir araya gelindi.

Söyleşi sonrası Başkan Av. Tolga Tosun, Bandırma ve çevresinin tarihi geçmişini aydınlığa kavuşturacak hertürlü belgesel niteliğindeki yapıta desteğe hazır olduklarını ifade ederek imza ve söyleşisi gerçekleşen “Milli Mücadele Dönemi ve Sonrası Bandırma” isimli kitabın hazırlayıcısı Prof. Dr. Zeki Çevik, Araştırmacı Ulaş Töre Sivrioğlu ve Ümit Doğan'a birer buket çiçek ile teşekkür etti.



“Milli Mücadele Dönemi ve Sonrası Bandırma”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı