‘‘Bir millet, iki devlet’’

‘‘Bir millet, iki devlet’’

Karabağ’dan gelen toprakla; Karabağ Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri adına fidan dikildi. Şehitler için yazılan mektuplar balonlara bağlanıp gökyüzüne salındı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yürütülen eTwinning projeleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte: Bandırma’da Cumhuriyet İlkokulu, Hürriyet İlkokulu ve 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye Azerbaycan ortaklı eTwinning Sönmeyen Ulduzlar Projesini birlikte yürüterek, 18 Mart Çanakkale  Zaferi ve Şehitleri Anma gününde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde Azerbaycan’daki ortaklarının yolladığı Karabağ toprakları ile Karabağ Şehitleri ve Çanakkale şehitleri adına fidan diktiler. Ayrıca şehitler için yazdıkları mektupları ülke bayrakları rengindeki balonlara bağlayıp gökyüzüne salıverdiler.

11 Azeri, 10 Türk ortaklı eTwinning Sönmeyen Ulduzlar Projesini ilçemizde Cumhuriyet İlkokulu 4/G Sınıfı öğretmeni Raziye Güneş, 3/C Sınıfı öğretmeni Emine Sevgi, Hürriyet İlkokulu öğretmeni Ferhan Demir ve 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Sonay Şener birlikte yürütmektedirler. Projenin amacı öğrencilere vatan sevgisi anlayışlarını, vatanperverlik değerlerini benimsetmek, vatan uğruna can veren kahramanları ebedileştirmek.

Raziye Güneş etkinlikte yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Bu gün Çanakkale Zaferinin 106. yılını kutlamak ve bu zafer uğrunda can veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplandık. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde eğilmeyi şeref addediyoruz.

Allah bizlere bir daha böyle savaş göstermesin!

Ruhları şad, mekânları cennet olsun!

“Kardeş” kelimesinin en güzel anlamını bulduğu başka bir ülke var mıdır? İşte ‘‘Bir millet, iki devlet’’ sözüyle anılır hâle gelen Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşlik hikâyesi.

Azerbaycan ve Türkiye’nin derin bağlarını ifade etmesi bakımından söylenebilecek en güzel ifade ‘‘kardeş’’ ifadesidir şüphesiz. Sözden öteye geçip, yaşanılan ortak kaderin ve kadîm dostluğun bir neticesi olarak ortaya çıkan bu bağlılık, geçmişin, şimdinin ve geleceğin en güzel dostluk örneklerinden biridir.”dedi.

.Törene Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Akgül, Hürriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Güllü,15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaoklu Müdürü Vedat Uçkan sınıf öğretmenleri ve öğrencler katıldı.

Bandırma ilçemizden Cumhuriyet İlkokulu, Hürriyet İlkokulu ve 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye Azerbaycan ortaklı eTwinning Sönmeyen Ulduzlar Projesini birlikte yürütmekte. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde okullarımız Azerbaycan'daki ortaklarının yolladığı Karabağ toprakları ile Karabağ Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri adına ağaç dikecekler. Ayrıca şehitler için yazdıkları mektupları ülke bayrakları rengindeki balonlara bağlayıp uçuracaklar

Cumhuriyet İlk Okulu: Bandırma ilçemizden Cumhuriyet İlkokulu, Hürriyet İlkokulu ve 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri dahil oldukları Türkiye Azerbaycan ortaklı eTwinning Sönmeyen Ulduzlar Projesini kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde  Azerbaycan'daki ortaklarının yolladığı Karabağ toprakları ile   Karabağ Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri adına  Cumhuriyet İlkokulu'nun bahçesinde ıhlamur fidanları diktiler. .Ayrıca şehitler için yazdıkları mektupları ülke bayrakları rengindeki balonlara bağlayıp uçurdular. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: ‘‘ millet devlet’’
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli