``Bir sen eksiktin, Hoşgeldin Ali Yıldırım``

``Bir sen eksiktin, Hoşgeldin Ali Yıldırım``

Yeni Ziraatli köyündeki Balık katliamı Ankara`ya iletildi.

Bandırma çevresel olumsuzlukların girdabında erimeye devam ediyor. Çevreci vatandaşların özverisi ile gündeme taşınarak toplumsal eyleme dönüştürülen sayısız çevre katline bir yenisi daha eklendi.

Feberbahçe Başkanı Aziz Yıldırım`ın kardeşi olarak bilinen Ali Yıldırım`ın Karadağ eteklerinde kurduğu 9 bin başlık süt sığırcılığı tesislerinde yapılan hijyen temizliği Yeni Ziraatli göletinde katliama neden oldu.

Sabah kalktıklarında suyun üzerinde binlerce Yayın, Karabalık, Sazan, Girbin ve Dere Kefalini gören köylüler soluğu jandarmada aldı.

Çevre katli sonrası sözkonusu Yeni Ziraatli Göletine gelen Jandarma gerekli su ve balık numunesi aldıktan sonra işletmeye uyarıda bulunup numuneleri tahlile gönderirken, gölün müsteciri SS.Yeni Ziraatli Köyü Sulama birliği katliamı Bimer aracılığı ile Çevre Başkanlığı ve Başbakanlığa iletti.

Yeni Ziraatlideki Balık katliamı sürerken bugün gölette incelemede bulunan Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğü, ardından Balıkesir İl Çevre müdürlüğü yetkilileri ayrı ayrı su ve balık numunesi alarak tahlile gönderdiler.

Kamu adına Balık katliamının yaşandığı Yeni Ziraatli köyünde incelemelerde bulunan ilgili kuruluş yetkilileri ilk gözlemleri sonucu ``Gereken yapılacaktır, numunelerin incelenmesi ardından kirliliğe neden olan kuruluşun tespiti sonrası gerekli cezai muideler uygulanacaktır`` denmesi köylüleri teskin etmedi.

SS.Yeni Ziraatli Köyü Sulama birliği, tarımsal sulama amaçlı kulandıkları göle 10 yıl önce Balık serptiklerini özellikle tazgah ömrü ve piyasada talebi yüksek olan 5 balık türlerinin tamamen telef olması katliam olarak nitelenerek, maddi manevi zararlarının karşılanması için konuyu yargıya taşıyacakları belirtilerek, tonlarca balığın gözler önünde can çekişerek telef olmalarının ayrı bir üzüntü kaynağı olduğu görüldü. 



Bulent Zeybek
21.12.2013 17:17:45
bu kadar duyarsızlık olur mu??Yazık günah değil mi? o golde kirlilik yüzünden telef olan balıklar kim bilir kaç hanenin ekmeğine mani oldu. Ümit ederim yetkili görevliler bu olayı yargıya götürerek gereğini yaparlar.Burası bizim sahip çıkmamız gereken bölgemiz.Tüm bu bölge halkının bu konuya ship çıkmasını bekliyorum.Gelecek nesillerimiz için temiz çevre ve duyarlı insanların olması temennisiyle.

Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı