Bir tek Muhtarlar hatırladı

Bir tek Muhtarlar hatırladı

Muhtarlar, yakın mesai içinde bulundukları postacıların gününü kutladı.

Bir dönemde adına şarkılar yazılan postacılar, 21. yy da ulaşımını sağladıkları içra, vergi, mahkeme ve alacak gibi evraklar nedeni ile adeta sevilmeyen meslek sahipleri oldular.

Vatandaşların köşe bucak kaçtıkları postacıların en iyi dostları ise kuşkusuz mahalle muhtarları, vatandaşların almak istemedikleri evrakları için kapıları nı açmadıkları postacılar da, çözümü tüm evrakları Muhtarlara teslim etmekte buluyor.

Muhtara teslim edilen evraklar, muhtar tarafından imza karşılığı teslim alınması ile başlayan hukuki süreç yaşanacak mağduriyetlerde itiraz hakkını ortadan kaldırıyor.

Bu durumda muhtarlar evrak sahiplerine mümkün olduğu kadar tez ulaşabilmek adına verdikleri çaba takdire şayan, bu anlamda gerek bizzat arayıp bulma, gerekse GSM ile ulaşımda büyük maliyetler ödeyen muhtarlar, herşeye rağmen durumdan şikayetçi değiller.

Mahalle muhtarları Postacı'dan teslim aldıkları evrakları bir an önce muhatabına ulaştırma noktasında verdikleri çaba, sadece evrak sahibinin süre anlamında zaman kaybedip daha fazla mağdur olmaması yönünde.

İşte bu ilişki ve iletişim ağında sürekli diyaloğ halinde bulunan postacılar ile Muhtarlar artık nerede ise akraba gibi. Erdek Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler'de, hafta sonuna rast geldiği için 9 Ekim postacılar gününü kutlayamadığı mahalle postacısı Batuhan Öztozlu'yu çarşıdaki işyerinde ağırladı.

Muhtar İsmail İşler,"Batuhan kardeşimiz kar demez, kış demez, millet 40 cc de deniz sefası yaparken, onun sırtı terden görünmez, biz kendilerini çok seviyoruz, büyük bir özveri ile mesai veriyorlar bu vesile tüm posta çalışanlarının gününü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum." dedi.

Muhtar İsmail İşler, Postacısı Batuhan'a özel çay servisi yaparak ikramda bulundu.



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar hatırladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli