Bir tek PASAPORT sorulmuyor

Bir tek PASAPORT sorulmuyor

Erdek'e giriş çıkışlar olağan dışı güvenlik önlemleri sonrası gerçekleşiyor.

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü Küresel Koronavirüs (Covıd19) ile ulusal mücadele kapsamında programa alınan toplum sağlığı önlemleri aksatmadan sürdürülüyor.

Erdek Polisi gerek deniz yolu ile gerekse Bandırma üzerinden ilçeye giriş yapan tüm araçlar evrak kontrolünden geçirilip şehirlerarası Otobüs Seyahat izin kurulunun iznini alan yolcular ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından ateş ölçümü ve sağlık kontrolleri yapılıyor.

 Evrak ve sağlık kontrolü sonrası Polis tarafından hareketine izin verilen araçlar bu denetimler sırasında bir süre sıra beklemek durumunda kalıyorlar.

Özellikle  “EVDEKAL” süreci dolayısı ile Erdek’te kalmayı planlayan İstanbul, Bursa, Eskişehir vs’den gelen araçlar giriş ve çıkışta iki yönlü denetime tabi tutuluyor.

Bugün itibariyle yapılan denetimlerde 567 araç sorgulandı, 702 kişinin ateş ölçümü ve kimlik sorguları yapıldı.

Çok sayıda emniyet mensubunun görev aldığı Erdek ilçesi Koronavirüs ile mücadele kapsamındaki denetimlerde 5326 sayılı kanunun 32 maddesi 65 yaş ve üzeri kuralını ihlal edenler hakkında cezai kural işletildi.

Denetimlerde Erdek’te ikamet ettikleri belirlenenler bizzat polis kontrolünde ikametine kadar eşlik edildi.

Bu arada özel araçları ile çevre ilçelerden Erdek’e gezmek amaçlı geldikleri anlaşılan vatandaşlar uyarı ve ikazlar sonucu uygulamanın tatil amaçlı kullanılmaması, hem kendilerinin, hem de başkalarının hayatını tehlikeye atacak davranışlardan sakınmaları gerektiği uygun dille anlatılarak gönüllü bir şekilde evlerine geri dönmeleri sağlandı.



Anahtar Kelimeler: PASAPORT sorulmuyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false