Bir Toki müteahhidi daha kayboldu.

Bir Toki müteahhidi daha kayboldu.

100 yıl mahallesi küme evler bölgesinde TOKi tarafından yapılan 128 dar gelirli aile konutlarının müteahhidi iflas etti.

2. Etap Edincik Toki konutları Müteahhidinden sonra, 100 yıl mahallesi küme evler bölgesinde TOKi tarafından yapılan 128 dar gelirli aile konutlarının iflas eden müteahhidi de ortalıktan kayboldu.

13 Kasım’da düzenlenen kura çekilişi ile dairesi belli olanhak sahipleri, seçim öncesi konutlarına taşınmayı beklerken hayalleri suya düştü.

GELİŞMELER NASIL YAŞANDI

TOKİ`nin  Bandırma`da yaptırdığı  128 adet konut 1 adet sosyal  tesis  inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini 12 Mayıs 2011 de ihale edilmişti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SYDGM) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi  TOKİ tarafından Bandırma`da Dar Gelirli aileler  İçin Yapılan Konutların Kuraları 11 Kasım 2013 te Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan törenle kura çekilişi yapılmıştıı.  2014 yılında hak sahiplerine anahtar teslimi yapılması planlanan 1+1 sosyal  konutların anahtar teslim töreninde  Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı  Ali Mantı,  AKP li partililer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Vakıf Hizmetleri Daire Başkanı Halil YILDIZ, Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Halil Ömer YALIM ile hak sahibi vatandaşlar katılmışlardı.

Milletvekili Öztaylan, yaptığı konuşmada,  "Bir ata sözü var; tarlada izi olmayanın harmanda sözü olamaz. Benim gerek milletvekilliğim, gerekse belediye başkanlığım döneminde izim var. Dolayısıyla söz söyleme hakkım da var. Birileri mahallede dedikodu yapmaya başlamış, Öztaylan Çınarlıda arsa topluyor diye. Benim bir karış arsam yok, tarlam yok. Öyle bir şey varsa, Bandırma`nın en şerefsiz insanı ben olayım. Gerek belediye başkanlığı, gerekse milletvekilliği dönemimde hep hizmet ettim. Çünkü insan ölür eseri kalır, eşek ölür semeri kalır. Bu mantıkla hep hizmet ettim. Belediye başkanlığım döneminde Kayacak Mahallesi`ndeki toplu konutları yaparken 128 adet de dar gelirli vatandaşlarımız için daire yapalım dedik. Bugünlerde tamamlanmak üzere. Güle güle oturun"  “İnsanımıza hizmet etmenin hazzını yaşıyoruz, temel hedefimiz, Bandırmamızda ve genel anlamda Balıkesir`imizde evsiz barksız kimse kalmayıncaya kadar durmadan dinlenmeden çalışmak olacaktır.” diye konuşmuştu.

Kaymakam Ali Mantı ise yaptığı konuşmada, 2002 yılında 38 milyon dolar olan ihracatın 2013 yılında 160 milyar dolara çıktığını hatırlatarak, "Ülke büyüdükçe imkanlar da artıyor. Türkiye 10 yılda 4.1 kat büyüdü. Bu büyüme sayesinde bizler de daha fazla hizmet alabiliyoruz. Daha düne kadar ülkedeki lobiler sayesinde IMF`den 700-800 milyon dolar para alacağız diye takla atarken, şimdi IMF`e borç verecek durumu geldik" dedik demişti.

     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Vakıf Hizmetleri Daire Başkanı Halil YILDIZ ise, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, hizmet ederken bizim öznemiz insandır. Bu tarz projelerle memleketin her tarafını adeta şantiye haline getirdik. Aynı aşk ve heyecanla çalışmalarımızın devam edeceğine kimsenin kuşkusu olmasın.” Demişti.

Daha sonra çekilen kurayla 13`ü engelli olmak üzere toplan 128 konutun hak sahipleri belirlendi. Konutlar  2014 yılı seçim öncesinde teslim edilmesi planlanıyordu.

Dar gelirli ailelerin konutlarını seçim öncesi tamamlayarak hak sahiplerine dağıtılması noktasında yoğun bir çalışma sergleyen müteahhit Piyasadaki esnaftan 4,5 milyon tl borç takarak ortadan kayboldu.

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli