Biraz göz, biraz mizan olmalı!...

Biraz göz, biraz mizan olmalı!...

İnşaat fakülteleri boşuna Bandırma'nın çarpık yapılaşmasını derk konusu seçmiyor

İnşaat mühendistliği eğitimi veren Fakültelerin, çağın inşaat mühendislerini bilgi ile donatırken, yaşanan olumsuzluklarıda örnek olarak gösterdikleri aşıkar. İnşaat fakülteleri bu anlamda Bandırma'nın çarpık yapılaşmasını ele alarak bilgilendirme yaptıkları artık herkes tarafından biliniyor.

Bir çok yapı mühendisi bu aneknotu yadırgasada ne yazıkki gerçek bu, dün neyse yarın da o. Dursun Mirza'nın görev süresi içinde İmar işleri koordinatörü Mimar Şerafettin Engüdar'ın Yalı sokakta eski kaymakamlık lojmanı karşısında tarihi binaya dayalı olarak verdiği inşaat izini hala yargı-anıtlar kurulu ikileminin gündeminde.

Dursun gitti, Tolga geldi....

Hacıyusuf Mahallesi Tepe Gazinosu yakınında ve Ayyıldız tepe mahallesi ana yolda başlayan inşaatlar herkesi şaşırttı. 

Sahil Sokak’taki inşaatın, yanındaki yapıların hizası istikametine göre daha önde başlaması nedeniyle geçiş yolunun çok daraldığını, bu nedenle de büyük araçlarla birlikte itfaiye araçlarının bile geçişlerinde zorlanacağına dikkat çeken 911 Arama Kurtarma Derneği Kurucusu ve Başkanı Mustafa Gürsoy, belediyenin bu yere nasıl ruhsat verdiğine şaşırdığını söyledi. “Bu inşaat bukadar öne nasıl çıkıyor. Madem çıkabiliyor öbürleri neden geriye çekildi? Yangın olsa, ambulans olsun itfaiye olsun nasıl olacak?” diye soran Mustafa Gürsoy belediyenin bu yeri daha önce istimlâk etmesi gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 50 metre kadar yükseklikteki adeta bir uçurumun kenarında bulunan inşaatın önünde bulunan künyesinde yapı ile bilgilerin yazıldığı, ancak yapı sahibinin adının yer almadığına işaret eden vatandaşlar yapı sahibinin de künyede yer alması gerektiğini söylüyor. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: Biraz biraz mizan olmalı!...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı