Biri yalanladı, diğeri doğruladı...

Biri yalanladı, diğeri doğruladı...

Erdek`te kapalı kapılar ardında sürdürülen siyaset arenası PC lerde Facebook sayfalarına düştü.

Erdek`te hizmet beklentilerin hayata geçmesi noktasında yaşanan gecikme siyaset arenasında değişik yankı buldu.

Önceki gece gazetemiz Manşet`te yer alan belge niteliğindeki şikayet notu haberi üzerine Hüseyin Aysan`ın bizzat telefon ederek bilgilendirme yapması nedeni ile haber yayından kaldırıldı.

Aysan, böyle bir şikayetin söz konusu olmadığını, belgeyi yayanlar hakkında yasal başvuruda bulunacağını ifade etti.

Yayıncılık ilkesi gereği altında imzası bulunduğu halde, böyle bir başvurusu olmadığını açıklayan Hüseyin Aysan`ın şifai beyanını haklı bularak belgeyi yayından kaldırdık.

Manşet`in sözkonusu belgeyi yayından kaldırması, Erdek`te PC üzerinden açıklamaları ortadan kaldırmadı.

İlk açıklamayı, Eski Başkan Aysan`ın cephesini oluşturan Mustafa Karakaş yaptı.

Karakaş, zehir zembelek açıklamasında yağdı-gürledi.

Bandırma Manşet olarak bize doğan cevap hakkımızı elbette kullanacağız. Ama şimdi PC`den facebook kanalı ile yapılan bu açıklamaları okurlarımıza objektif aktarmak durumundayız.

 

  Mustafa KARAKAŞ                                       

BİR DİLEKÇE İLE GAZETECİ OLUNAN ÜLKEMİZDE, BANDIRMA’DAN İLÇEMİZİ DİYAZN ETTİĞİNİ ZANNEDEN SÖZDE GAZETECİ ZEVAT, SOSYAL PAYLAŞIM SAYFASINDA AYSAN BAŞKANIMIZA YİNE İFTİRA DOLU YAYIN YAPTI.

BAK SÖZDE GAZETECİ BU SANA GELSİN:

“Toplum katında çok değerli olan, son derece ihlâslı, samimi, tabiî ki en önemlisi Allah’tan korkan insanlar, içinde yaşadıkları toplum tarafından en ağır suçlamalara ve ithamlara maruz kaldılar. Hz. Meryem zina yaptığı suçlamasıyla babasız bir çocuk doğurmakla suçlandı. Hz. Yusuf evinde kaldığı devlet yetkilisinin karısına tecavüze kalkışmakla suçlandı. Bu örnekler çoğaltabilir ama bu kadar yeterli…

Geçmişte topluma hizmet etmiş, etmeye devam etmekle yükümlü samimi ve Allah’tan korkan yöneticilere ki özellikle Aysan Başkanımız, ilçeye getirilecek hizmetleri önlüyor gibi yalan-yanlış atılan iftiralarla karşı karşıyadır. Bu iftiraların her geçen gün daha da arttığına tanık oluyoruz. Bu şahsın amacı; İnsanların Aysan başkanımızdan nefret etmesini, o insandan uzaklaşmasını sağlamak amacıyla atılan iftiralardır.

2009-2014 yılları arasında görev yaptığı dönemde de Aysan başkanımızın bu ve bunu gibi çok iftiralarla karşılaştığını zaten biliyoruz. Aysan başkanımız, dün olduğu gibi bu dönemde de şahsına atılan iftiracılarla yargıda hesaplaşacaktır. Aysan başkanımız el ele verdiği camiasıyla işinden, aşından olan fakir fukara ve gurabaya sahip çıkmaya çalışmaktadır, bu çalışmaları devam edecektir. İnkârcılar ne yaparlarsa yapsınlar insanların aşkla, şevkle AK Parti camiası içinde toplanmasını engelleyemeyeceklerdir. Bizler iftiralara karşı güzellikle sabretmeye zaten alışmış tertemiz bir camia olup, sabretmeyi ısrarla sürdüreceğiz.

 

   Değerli Erdek Halkı     

Bir kaç saat önce internet üzerinden yayın yapan yerel gazetenin web sitesinde ve gazetenin sorumlusu olan kişinin facebook profilinde, Cumhuriyet meydanında yapılacak çay bahçelerinin yapımını engellemek için çeşitli kurumlara şikâyette bulunduğum ve ilgili şikâyetimi içeren dilekçe yayınlanmıştır. Haber asılsızdır ve Habere konu olan dilekçe sahtedir, imzam taklit edilmiştir. Böylesi düzmece bir belgeyi hazırlayan ve basına servis eden Omurgasızlar hakkında yasal yollara başvuracağımı ve ayrıntılı açıklamayı en kısa sürede yapacağımı bildirir, saygılarımı sunarım.

                                                                                                      Hüseyin AYSAN

Doğrudur.

Ancak proje onay ve ihale çalışmaları devam etmektedir.

Şu ana kadar yapılan şikâyetlerin herhangi bir engellemeye sebebiyet vermediğini kamuoyuna duyuruyorum.

Söz konusu alan Erdek belediyesinin tapulu mülküdür.  Büyükşehir belediyesi ile alakası bulunmamaktadır. Büyükşehir belediyesinin engellemeye çalıştığı iddiaları asılsızdır.

Bahse konu alan doğal sit alanı olduğu için kasımda yapılan kurul toplantısında yıkım kararları, aralıkta yapılan kurul toplantısında sit sınırı tespit kararı alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde onaya sunduğumuz proje kurul tarafından değerlendirilecektir.

Onaylanacak proje doğrultusunda yeni projemiz hayata geçirilecektir.

Söz konusu şikâyetle ilgili isim gizli tutulduğu için internette dolaşan haberler resmi kaynaklı değildir. Ancak bazı kesimler tarafından siyasi olarak engellenmeye çalışıldığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bunların başarıya ulaşacağına inanmadığımı ve güzel ilçemize hizmet etmek için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğimizi bildirir saygılar sunarım.

                                                         Mimar Hüseyin Sarı

                                                       Erdek Belediye Başkanı






  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı