Birisi bu sorumsuzluğa "Dur" demeli.

Birisi bu sorumsuzluğa

Dijital güvenliğin asılsız ihbarları Vatandaşı gerdi.

Çağımızın getirdiği hertürlü yaşamı kolaylaştırıcı teknolojik gelişmeler her zaman istendiği gibi toplumsal beklenti ile örtüşmüyor.

Dijital dünyada konut ve işyeri güvenliği için sunulan teknoloji iddia edildiği gibi her zaman beklentileri karşılamıyor. Konunun özü şu Önceki gece saat 23.00 te dijital güvenlik kurumu tarafından gelen ihbarı alan Bandırma İtfaiyesi, 2 donanımlı araç ile Korozman'daki Kriz merkezinden hareket ederek peş peşe Atatürk caddesini geçip, İnönü caddesini takiben, İstiklal caddesi, Ortaokul caddesi, 2.Okul caddesi ve Vecihibey caddesini takip ederek yangın ihbarının yapıldığı Hacıyusuf Mahallesi Levent Caddesi numara 13 teki MİGROS JET magazasına geldiğine nerede ise Bandırma yarısı yüreği ağzında camlara koştu.

15 dakikalık ulaşım serüveni sonrası Levent Caddesi numara 13 te bulunan Migros Jet magazasına gelindiğinde ise ihbarın asılsız olduğu görüldü.

Gelelim konunun ayrıntılarına, Gecenin bir yarısı vatandaşın istirahat saatinde milletin yüreğini ağzına getiren dijital sistemin hukuki bir sorumluluğu olmayan yanılgısına mı?, yoksa Bandırma'nın cadde ve sokaklarına yabancı olan itfaiye sürücülerine mi?

Korozman Kriz merkezinden hareket eden 2 İtfaiye 30 mt ara ile yolu uzatıp şehrin orta göbeğini yararak yangın ihbarının olduğu adrese dolaşarak gitmek yerine, karşıya geçip Servet Çırpan'dan Kurtuluş caddesi vasıtası ile öğretmen evine kadar gelip, buradan levent caddesine dönmeleri zaman, mekan ve endişesiz bir güzergah olmaz mı? 

Uyarıyoruz!... İnsan sağlığı ve afetlere yönelik kurumlarda bilgi-birikim ve vasıf önceliğinden tasarruf edilmez...

Şayet edilirse mal ve can değil kurtarılsa, kurtarılsa geride kalan arsa kurtarılır...



Anahtar Kelimeler: Birisi sorumsuzluğa "" demeli.
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli