Birleşik İrade Platformundan su zammı tepkisi

Birleşik İrade Platformundan su zammı tepkisi

Birleşik İrade Platformundan su zammı tepkisi

 

Bandırma Birleşik İrade platformu üyeleri, Bandırma ´ da uygulanan su zammına  yönelik  basın açıklaması yaptı.

/resimler/2016-5/24/1748599073988.jpg

 

Dernek binasında düzenlenen, basın toplantısında, konuşan, Birleşik İrade Platformu dönem başkanı Ali Gün:" İnsan toplumu sosyal bir toplumdur. Birlikte yaşarlar ve toplumun sağlıklı devamı için, İş bölümü kurarlar. Yaşadığımız bu kentin, Bandırma´nın önemli bir sorunu da kullanma ve içme suyudur.

Bildiğiniz gibi, 2014´te Balıkesir  Büyükşehir olduktan ve 2014 Mart yerel seçimlerinden sonra Bandırma Belediyesi´nin su hizmetlerini Baski ele almıştır. İlk 3-5 ay su faturaları, 95tl ile 175 tl arasında vatandaşa ücretlendirilmiştir. Atık su ücreti 30-55 tl okuma bedeli ve yüksek birim metreküp su ücretiyle vatandaş ezilmiştir. Hatta sosyal medyada örgütlenen tüketiciler, geçtiğimiz yıl Baki önünde toplanarak protesto eylemi yapmışlardır. Daha sonra, Baski, aldığı bir karar ile, su birim fiyatlarını düşürmüş, okuma bedelini kaldırmış, yüksek atık su bedeli yerine katı atık bedeli ve çevre temizlik vergisi koymuştur. 2016 yılı başında,  su birim fiyatı, metreküp fiyatına % 10 zam yapmış, ayrıca TEFE-TÜFE oranına gör de aylık fiyat arttırma yoluna gitmiştir.  

 Baski´nin, yılbaşında tüm merkez ve ilçelerde açıkladığı, su tüketim birim fiyatları da farklıdır. Balıkesir merkezde ise, Büyükşehir meclis üyelerinden aldığımız bilgilere göre, su birim fiyatları sabittir, fakat en yüksek ücreti Bandırma ve Erdek halkı ödemektedir. Bu sebeplerden ötürü kentimiz Bandırma´ da su birim fiyatının ucuzlatılmasını halk  adına talep ediyoruz" diyerek sözlerini  sonlandırdı. Hali hazırda platformun 500 ´ e yakın gönüllüsü bulunuyor.Meriç Onbaşı

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli