Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Serdar Savaş’a Antakya’da Engelleme

Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Serdar Savaş’a Antakya’da Engelleme

Partisiz olarak“ Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıklayan Dr. Serdar Savaş; Antakya Öğretmenevinde gerçekleştirmeyi planladığı söyleşi ve imza günü

13 Kasım 2021, Antakya- “Dürüst, insancıl, canlı sever, ileri ve tam demokrasi, barış” ilkeleri çerçevesinde, partisiz olarak “Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı” olduğunu açıklayan Dr. Serdar Savaş; Ankara, Eskişehir, Adana ve Ceyhan’dan sonra Hatay’ı ziyaret etti. Hatay ziyareti kapsamında diğer illerde olduğu gibi TBMM’de temsil edilen muhalefet partilerinin il örgütleriyle görüşüp kitap imza ve söyleşi günleri düzenledi.

Hatay’da da muhalefet partilerinin temsilcileri ile son derece yararlı görüşmeler gerçekleştiren Savaş, 12 Kasım 2021 Cuma akşamı 19.00’da bir kitap imza ve söyleşi toplantısı düzenlemişti. Ancak Savaş’ın Antakya Öğretmenevi’nde gerçekleştirmeyi planladığı söyleşi ve imza gününe engel geldi.

Kaymakamlık tarafından yazılı olarak uygunluk belgesi de verilmiş olmasına rağmen, toplantı başlama saatinde salona kimsenin gelmemiş olması üzerine Dr. Serdar Savaş öğretmenevinin dış kapısına yöneldiğinde onlarca sivil ve üniformalı polis ve bina önünde birçok polis ekibi arabasıyla karşılaştı ve söyleşisine katılmak isteyen kişilerin binaya alınmadığını öğrendi. Orada hazır bulunan polis yetkililerine kaymakamlıktan aldığı yazıyı ibraz etmesine rağmen toplantısına izin verilmediği kendisine söylendi. Herhangi bir gerekçe olmaksızın toplantısının ertelenmesi üzerine Dr. Serdar Savaş şu açıklamayı yaptı: “Diğer illerde olduğu gibi, Hatay’da da, muhalefette bulunan ve mecliste temsil edilen partilerimizin birçoğunun il teşkilatlarıyla çok faydalı görüşmeler yaptım. CHP, Saadet Partisi, HDP, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Memleket Partisi’nin değerli il başkanları beni ve yanımdaki Ateş Böcekleri’ni büyük bir ilgi ve nezaketle kabul ettiler; hepsiyle samimi, dostça ve çok yararlı görüşmeler yaptım. Ziyaretimin son günü Antakya Öğretmenevi’ndeki imza ve söyleşi günüme katılmak için gelen birçok yurttaşımız, çeşitli partilerden insanlarımız ve gençlerimiz kolluk kuvvetlerimiz tarafından binaya alınmadılar. Ben ve arkadaşlarım güler yüzlü ve nazik bir şekilde bu durumun nedenini sorduğumuzda değerli polis kardeşlerimiz kendilerinin de bir bilgileri olmadığını ancak kaymakamlık özel kaleminden gelen sözlü talimatla toplantının yapılamayacağını bildirdiler.”

Bu durumun bir hukuk devletinde olamayacağını ifade eden Dr. Savaş idari ve hukuki yollardan konunun takipçisi olacağını belirterek şöyle dedi;

“Ben, halkımın kutuplaştırılmasına, düşmanlaştırılmasına karşı sevgi ve saygı dili kullanarak insanlarımızı daha erdemli, ileri ve tam demokrasiye sahip bir Türkiye amacıyla birleştirmeye gayret ediyorum. Bu yaklaşımım farklı görüşlerdeki siyasi partiler tarafından da olumlu bulunuyor ve takdir ediliyor. Halkımızla yaptığım tüm görüşmelerden de çok olumlu geri bildirimler alıyorum. Ülkemizin ve halkımızın yüksek menfaatlerine uygun olarak bilgi ve sevgiye dayalı bu girişimimin neden engellenmeye çalışıldığını anlamış değilim. Bu olayın arkasında kimlerin olduğunu zaman ortaya çıkaracaktır. Ancak şunu ifade etmeliyim ki Sarı Otobüs’ün erdem ve demokrasi yolculuğu Rabbimin izni ve halkımın desteğiyle devam edecek. Beni kimse nefret söylemlerine yöneltemeyecek.”

Dr. Serdar Savaş Sarı Otobüs ile Antakya’dan sonra ilk görev yeri olan Diyarbakır’a doğru demokrasi yolculuğuna devam edecek.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli