Bisikletli, atık toplama dönemi

Bisikletli, atık toplama dönemi

Bandırma Sahil Bandında kira bedellerini Büyükşehir toplarken, atık toplama görevi Bandırma Belediyesine kaldı.

Balıkesir'in fiziki yapı olarak Büyükşehir konseptine uyumlu olmadığı birkez daha anlaşıldı. Bandırma belediyesinin milli emlaktan kiralayıp, çevre düzenlemesi ve yapılanma tasarrufu sonrası, Büyükşehir yasası ile Balıkesir BŞB'ne geçen Bandırma sahil bandı mali yönde işletmecilerin kiralarını Büyükşehir'e yatırmaları Bandırma Belediyesinin büyük mali kayba uğramasına neden olmuştu.

Yetki değişimi ardından yaşanan bir dizi istikrarsızlık sonrası sular durulurken, Parayı toplayan Büyükşehir'in atık toplama gibi bir tasarrufu sözkonusu olmadı. Bölgenin çöpünü toplayan Bandırma belediyesi, yeni fikirlere açık, çözüm noktasında önce mini sokak süpürgesi araçları, daha sonra elle yönetilen FİL tabir edilen vakumlu süpürgeler, şimdide meydan ve çevresinde çöp değil, atık topluyan bisikletli ekip geldi.

Bandırma Belediyesi Cumhuriyet alanı ve çavresinde oluşan atıkları pratik yolla toplamak için satın aldığı 3 bisikleti bugün hizmete soktu.

Bandırma Belediyesi temizlik işleri bünyesinde faaliyet gösteren bisikletli atık toplama ekibi, meydan ve çevresinde ön gözlemde bulunarak atık tespiti ve toplama işlemi yapacak.



Anahtar Kelimeler: Bisikletli toplama dönemi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı