``Biz gazilerimizle övünüyoruz``

``Biz gazilerimizle övünüyoruz``

Havutça, Başbakan'ın istismar etme” diyerek karşılık vermesini talihsizlik olarak değerlendirdi.




  • CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Biz gazilerimizle övünüyoruz” dedi. Havutça, Balıkesirli gazinin tepkisine Başbakan'ın istismar etme” diyerek karşılık vermesini talihsizlik olarak değerlendirdi. Havutça, Başbakan'ın terörle mücadelede gelinen noktadaki başarısızlığın iç dünyasındaki rahatsızlığı kontrol edemediğinin göstergesidir” diye konuştu.


CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesirli gaziye Gazi olabilirsin, eyvallah, bu bir şereftir bununla övün, ama istismar etmeyin” diyerek tepki göstermesini eleştirdi. Sayın Erdoğan terörle mücadelede acz içine düşmenin telaşı içinde!” diyen Havutça, Başbakan Erdoğan'ın ruhsal gerginliğini anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Havutça, Kuvayı Milliye topraklarının bağrından çıkan ve vatanı için canı pahasına terörle mücadele ederken gazi olan Balıkesirli bir vatan kahramanının içinde bulunduğu duygusal tepkiyi dile getirmesini istismar olarak değerlendirmek, Başbakan'ın terörle mücadelede gelinen noktadaki başarısızlığın iç dünyasındaki rahatsızlığı kontrol edemediğinin göstergesidir” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı'nın Suudi Arabistan'da resmi temaslarda bulunmak üzere oluşturduğu heyette CHP temsilcisi olarak görevlendirilen Havutça, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu`na katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir ziyaretlerinde Balıkesirli bir gaziye gaziliği istismar etmeyin” dediğini internet gazetelerinden öğrendiğini belirten Havutça, Başbakan Erdoğan'ın İmralı tutanaklarını basının ortaya çıkarmasından sonra halka bir açıklama yapması gerekirken terör örgütü ile görüşmelerin yapılmasından ötürü rahatsızlığını dile getiren Balıkesirli gaziyi istismarlıkla suçlamasının talihsizlik olduğunu söyledi. Havutça şöyle konuştu:


Balıkesir Kuvayi Milliye'nin topraklarıdır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde emperyalizme karşı Balıkesir'de ilk kurşunun Ayvalık son kurşunun Bandırma'da atıldığı topraklardan kahramanlar çıkmış çıkmaya da devam etmektedir. Kuvayı Milliye topraklarının bağrından çıkan ve vatanı için canı pahasına terörle mücadele ederken gazi olan Balıkesirli bir vatan kahramanının içinde bulunduğu duygusal tepkiyi dile getirmesini istismar olarak değerlendirmek, Başbakan'ın terörle mücadelede gelinen noktadaki başarısızlığın iç dünyasındaki rahatsızlığı kontrol edemediğinin göstergesidir. Sayın Başbakan'ın bu ülkenin çiftçisine ‘ananı da al git', bu ülkenin atama bekleyen öğretmenine ‘oyun senin olsun' dediğini halkımız hafızasından silmedi. Başbakan bu ülke için canını hiçe sayan gazimizi gaziliğini istismar etmekle suçlaması acizlik göstergesidir. Biz gazilerimizle övünüyoruz”.

Başbakan Erdoğan'ın biz şehit yakınları ve gazilerimize bugüne kadar olmayan imkanları sağladık” sözlerini de değerlendiren Havutça, bunun bir lütuf, bağışlanan bir şey olmadığını devletin en temel görevleri arasında yer alan bir hakkı hak edene teslim etmek olduğunu söyledi. Havutça, Başbakan ‘önüne gelen şehit gazi dernekleri kuruyor' diyor. Bu nasıl yaklaşımdır? Şehit yakını ve gazi üyelerinden oluşan insanlarımızın haklarını korumak ve bu hakları daha iyiye doğru götürmek için mücadele veren örgütlülüğü küçümsemek ancak ve ancak AKP tavrı ile açıklanabilir” diye konuştu.





KÖYLÜ 10.5
5.03.2013 12:40:32
Burada SN.Vekile sorulmalı bence hani diyor ya kendisi ŞEHİT ve GAZİLERİMİZE verilenler DEVLETİN GÖREVİDİR diye ki bu sözüne bende YÜREKTEN KATILIYORUM.Ama kendisine de soruyorum bunları vermek sadece AKP HÜKÜMETİNİN GÖREVİMİYDİ?CHP HÜKÜMETLERİ GAZİLERİMİZE NE VERDİ?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli