Boder´den Otizm farkındalığı

Boder´den Otizm farkındalığı

Hem Türkiye´de, hem kentimizde geç kalınmış bir gerekliliğe dikkat çekildi.

Bandırma´da yaklaşık 4 ay önce kuruluşu gerçekleştirilen Otizmle kardeşlik derneği Boder, toplumsal bilgilendirme programını ?Otizmle farkındalık? buluşmasını akşam Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

/resimler/2015-12/8/1101404489802.jpg

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Muzaffer Şenveli, İlçe Müftüsü Hacı Süleyman Küçük, AKP ilçe Başkanı Alp Bostancı ve Otizmli ailelerin ilgi gösterdiği ?Otizmle farkındalık? toplantısında Bandırma Otizmle Kardeşlik Derneği Başkanı Mehtap Akgül´in açılış konuşması ardından Tohum Türkiye Otizm erken tanı ve Eğitim Vakfı kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, Otizmle yaşamı kendi oğlu ile başlayıp aradan geçen yılların başarılı eğitim ile nasıl topluma kazandırdığının hikâyesini anlattı.

Sezgin, Oğlu Cem´in farklılıklarını fark ettiğinde Türkiye´de tanıyı koyacak hekim bulamadığını, çözümü ve cevabı Avrupa´da bulduğunu vurgulayarak geçmişten günümüze uzanan arterde yaşadıklarını bir bir anlattı.

/resimler/2015-12/8/1104560577627.jpg

Eğitim ve mücadele ile oğlunu topluma kazandırmakla kalmayıp bu mücadelenin toplumsal boyut kazanması adına verdikleri mücadelelerin ayrıntılarını anlattı.

Otizm´in Türkiye´de bağımsız eğitim ve eğitmenlerle çözüme kavuşacağını vurgulayan Sezgin rakamsal açıklamalarla Otizm´in Türkiye gerçeklerini anlattı ve Hükümet nezdinde destek beklediklerini söyledi.

Sezgin´in ardından Tohum Türkiye Otizm erken tanı ve Eğitim vakfı sürekli Eğitim birimi koordinatörü Deniz Yılmaz,  Otizm eğitmenleri Dilek Erçelik, Pınar Uçgun farkındalık etkinliğine katkıda bulundular.

Toplantının soru cevap bölümünde ise Başkan Dursun Mirza´dan Otizmle kardeşlik okulu açması noktasında fikri soruldu.

Mirza, Türkiye´de Eğitim´in Milli Eğitim Müfredatlarınca Devlet tarafından verildiğini, ancak Belediye olarak böyle bir kurumsal yapı kazandırılması sonucu Belediye olarak sonuna kadar destekçisi olacaklarını kaydetti.

Otizmle kardeşlik derneği Boter´ın Barış Manço´daki Otizm ile farkındalık toplantısı daha sonra katkı veren katılımcılara Boder Başkanı Mehtap Akgül tarafından teşekkür anısı olarak birer buket çiçek armağan edildi.

/resimler/2015-12/8/1106070891432.jpg



Ayfer Arslan
8.12.2015 11:25:06
22 yaşında otizmli bir yetişkin annesi olarak katıldığım bu sunumda ne öğrendim bana ne faydası oldu. Özel eğitimin (yoğun özel eğitimin yada ABA dediğiniz davranış terapisinin ) pahalı bir eğitim olduğunu ve bunu ücretsiz yapmaya çalışan kurumların sponsorlar olmadan yapamayacaklarını yani işimizin yardımlara bağlı olduğunu öğrendim .Evet bu terapi çok etkili bunda şüphe olmadığını yıllardır görüyorum ama ailelerinde bunu kaldıracak güçlerinin olmadığını zaten biliyorum.Bu kadar çok uğraşılarıma rağmen çocuğuma haftada 20 saat bile eğitim aldıramadığım için çaresizlik ve suçluluk duyguları ile ayrıldım.Sosyal Devlet anlayışına ulaşamadığımız sürece parası olanın herşeyi yolunda gidiyor olmayanlar toplumda daha büyük sıkıntılarla yaşamaya çalışıyor.Bakalım nereye kadar...

Anahtar Kelimeler: Boder Otizm farkındalığı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli