Bölge hastanesi niteliğinde

Bölge hastanesi niteliğinde

Bandırma Devlet Hastanesi´nde yılda 1 milyon poliklinik muayenesi

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Etem Karpuz´u ziyaret etti.

/resimler/2019-5/23/1819306811528.jpg

Ziyaret sırasında gazetecilere bilgi veren Karpuz, her yıl hastanelerinde bir milyon poliklinik muayenesi yapıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

?İçinde bulunduğumuz 2019 yılının ocak, şubat, mart ve nisan aylarında 352.751 poliklinik, 133.723 acil poliklinik yapılırken, 8 bin hasta yatarak tedavi gördü. Bu dört ay içinde 425 doğum meydana geldi. Bu yoğunluk da bölge hastanesi olduğumuzu gösteriyor.?

83 UZMAN DOKTOR

Hastanelerinde hâlen 83 uzman doktorun yanı sıra 10 da aktif çalışan pratisyen hekim bulunduğuna işaret eden Başhekim Karpuz, şunları söyledi:

?Hastanemizin nöroloji uzmanı sayısı 3. Bu branşta bir doktor daha olursa rahatlarız. Ancak 2 olan psikiyatri uzmanı sayımızın mutlaka arttırılması gerekir. Kardiyoloji uzmanı olarak 3 doktorumuz var. Bir doktor daha yakında göreve başlayacak. Göz hastalıklarında üç uzman doktorumuz var. Ancak bazı günler katarakt ameliyatı olunca polikliniklerde aksama oluyor. Bu nedenle hasta randevularında en çok bu branşta sıkıntı yaşanıyor.?

650 HASTAYA EVDE BAKIM

Bandırma Devlet Hastanesi olarak hastalara evde bakım hizmeti de verdiklerini belirten Karpuz, ?İki ekibimizle hastalara evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu hastaların 300 kadarı Alzheimer, 300 dolayı kalp-damar ve 100 kadarı ise ileri derecede solunum yetersizliği çeken hastalardır? dedi.

EK BİNA GÜN SAYIYOR

Yapımı tamamlanan ek binanın önümüzdeki günlerde açılmasıyla birlikte burada anjiyo ve by-pass ameliyatlarının da başlayacağına dikkati çeken Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Etem Karpuz, ?Şu anda hastanemizden, başka hastanelere en çok sevki anjiyo, by-pass ameliyatı ve onkoloji için yapıyoruz. Ek binamızın hizmete girmesinin ardından anjiyo ve by-pass için sevkler ortadan kalkacak? diye konuştu. Karpuz, ?3. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi? olarak da 12 yataklı olarak hizmet verecek olan ek binanın ruhsatının alınması tamamlandıktan sonra binayı hemen hizmete alacaklarını açıkladı.

Karpuz, son yıllarda ülkemizdeki yaş ortalamasının 75-76´lara yükselmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bölge hastanesi niteliğinde
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli