Bölge mutfağının çeşitliliği ele alındı

Bölge mutfağının çeşitliliği ele alındı

Bandırma Kent Konseyi ile Onyedi Eylül Üniversitesi'nin gündeme taşıdığı bölgesel Gastronomi mirası akademik olarak ele alındı.

Bandırma Kent Konseyi ile Onyedi Eylül Üniversitesi'nin gündeme taşıdığı bölgesel Gastronomi mirasının ele alındığı söyleşi santral kültür merkezinde gerçekleşti.

Bugüne dek ele alınmayan konuların içinde, ancak bir o kadarda önemli olan Gastroloji mirası Onyedi Eylül Üniversitesi Erdek meslek Yüksek Okulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık, Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü- pazarlama öğretim üyesi Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar tarafından belge ve bilgiler ışığında gündeme taşındı.

Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık Bandırma ve çevresinin etnik çeşitliliği dolayısı ile sofra kültürü anlamında zengin bir donanıma sahip olduğunu, bu çeşitliliği günün şartlarına uyarlanarak zenginleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar  ise üretim ve tüketim kadar, pazarlama ve marka değerinin önem arz ettiğini vurgulayarak, sofra ve sofra kültürünü marka patenti ile örtüştürmenin bölgesel Gastronomi anlamında önemli kazanım sağlayacağını kaydetti.

Son derece etkili bir programa daha imza atan Bandırma Kent konseyi adına konuşmacıları teşekkür belgesi ile taltif eden Serdar Polat, bugün kadar üstü örtülü kalmış bu zenginliğin önümüzdeki günlerde de ele alınarak gündeme taşımak gerektiğini söyledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı